Πολάκης: Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση – Δεν κατέγραψα τη συνομιλία


«Η φασαρία έγινε για να δημιουργήσει καταχνιά και ομίχλη για να καλύψουν τις υποθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 απαντώντας για την υπόθεση του δανείου του.

«Το μέγα σκάνδαλο είναι οι 100.000 ευρώ δάνειο που πήρα με νόμιμες διαδικασίες. Ο Στουρνάρας διέρρευσε πως θα κάνει έλεγχο. Και τον πήρα τηλέφωνο», είπε επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν διάλογο.

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση» απάντησε τονίζοντας πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». «Σαφώς και τον πήρα, σαφώς και μιλήσαμε ουδέποτε τον απείλησα και ηχογράφησα τη συνομιλία μας» είπε συμπληρώνοντας πως «αν δεν αποδειχθεί ηχογράφηση θα φταίω να του κάνω μήνυση για συκοφαντία; Μαζί με την άλλη ιστορία που στήσανε για το δάνειο. Θα έπρεπε να έχω κάνει πολλές μηνύσεις με όσα μου γράφουν αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε στο αίτημά του για έλεγχο και των άλλων δανείων του, τονίζοντας πως «αν δεν το κάνει (ο κ. Στουρνάρας) θα ζητήσω επίσημα συνάντηση και θα πάω από εκεί να τον πείσω για να δείξει και αυτός ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι δεν υλοποιεί άλλο σχέδιο»

Υποστήριξε δε, για τον επίμαχο διάλογο πως ο ίδιος ανέφερε το διάλογο σε δημοσιογράφους: «Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και τους είπα τον διάλογο. Έχω πολύ καλή μνήμη δεν χρειαζόταν να ηχογραφήσω. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή η μεταφορά της συνομιλίας δεν μπορούσε να γίνει από στήθους αλλά ηχογραφήθηκε».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί θεσμικής εκτροπής διερωτήθηκε «από που και ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει όλα τα ΜΜΕ να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη της χώρας; Για αυτό μόνο τον έπιασε η ευαισθησία; Για όλα τα άλλα που είναι η ευαισθησία του να τα ελέγξει;».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ