Μια “έξυπνη” τροφή για το “δύσκολο” παιδί

Οι σούπες είναι μια συχνή διατροφική επιλογή κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά χωρίς υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα, μια σούπα που περιέχει μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως ψάρι, κοτόπουλο, άπαχα μέρη κόκκινου κρέατος ή και όσπρια, ποικιλία λαχανικών κι ένα αμυλούχο συστατικό (ρύζι, ζυμαρικά, τραχανάς κλπ.) συνθέτει ένα ολοκληρωμένο γεύμα, που προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικές ίνες και πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Μάλιστα, στην περίπτωση των παιδιών είναι και μια εύκολη λύση για κατανάλωση «δύσκολων» λαχανικών κυρίως, τα οποία δε συνηθίζουν να καταναλώνουν. Και αυτό γιατί, σε μια σούπα οι μαμάδες μπορούν να «κρύψουν» πολλά και διαφορετικά λαχανικά ή όσπρια, πολτοποιώντας τα ώστε να μην είναι ορατά στα παιδιά. Έτσι, μπορούν να ενισχύσουν όχι μόνο τη γεύση, αλλά και τη θρεπτική αξία της σούπας και να εμπλουτίσουν το διαιτολόγιο του παιδιού με τρόφιμα που αρνείται να καταναλώσει σε άλλη μορφή.

Επομένως, βάλτε τις σούπες στο εβδομαδιαίο σας μενού και πειραματιστείτε με διάφορα υλικά και συνταγές, προκειμένου να εξασφαλίσετε πρόσληψη πολλών διαφορετικών θρεπτικών συστατικών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here