Αυτές είναι οι δυσκολίες για έναν νέο μπαμπά


Στην αρχή ένας νέος μπαμπάς σίγουρα νιώθει πως η αλλαγή είναι τεράστια, όμως πρέπει πάντα να θυμάται πως κάθε άντρας έχει όλα τα εφόδια για να γίνει ένας καλός πατέρας.

Μόλις ήρθε στον κόσμο το πρώτο σας παιδί και αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να γίνετε καλός πατέρας.

Εμπεδώστε ότι από τη στιγμή που έρχεται το παιδί σας στον κόσμο, τα πάντα θα είναι διαφορετικά.

Η καθημερινότητα θα είναι μονίμως απαιτητική και αγχώδης, ενώ οι προσωπικές ανάγκες σας περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Πλέον θα ζείτε και θα αναπνέετε για το παιδί! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να στηρίξετε ψυχολογικά τη σύντροφό σας το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό, αλλά και δεκάδες φορές ακόμα στο εξής που θα χάνει το κουράγιο της από την κούραση, θα έχει μεταπτώσεις στη διάθεσή της κτλ.

Μπορεί το παραπάνω να ακούγεται εύκολο, όμως δεν είναι, με δεδομένο ότι και η δική σας ψυχοσύνθεση αλλάζει άρδην μετά τη γέννηση του παιδιού σας. Διαχειριστείτε λοιπόν τις δικές σας φοβίες και άγχη και φροντίστε να εμπνέετε ασφάλεια στη σύντροφό σας όπου και όποτε το έχει ανάγκη.

Ακόμα και αν πριν την εγκυμοσύνη της συντρόφου σας δεν πηγαίνατε ούτε το ποτήρι σας στο νεροχύτη, πλέον είναι απαραίτητο να βοηθήσετε οικειοθελώς στις δουλειές του σπιτιού, ιδιαίτερα αν η μητέρα του παιδιού σας είναι εργαζόμενη. Ούτε είναι δυνατό να τα προλαβαίνει όλα, ούτε εσείς θέλετε να τη βλέπετε να ταλαιπωρείται όλη μέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ