Από φίλες καρδιάς, με έκοψε από νονά για το τίποτα…


Από φίλες καρδιάς: Οι σχέσεις κάθε είδους δοκιμάζονται διαρκώς και θέλουν ασταμάτητες προσπάθειες για να επιβιώσουν

Έρχονται όμως συγκυρίες που ο εγωισμός κυρίως υπερισχύει και τα κάστρα πέφτουν πολλές φορές ολοκληρωτικά.

Όταν γεννήθηκε ο γιος της κολλητής μου πριν από ένα χρόνο περίπου μου ζήτησε να γίνω νονά του. Φυσικά και το περίμενα και δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν το έδινε σε άλλον ή άλλη να το βαφτίσει θα εκνευριζόμουν αφάνταστα. Πού να ήξερα. Τώρα λίγους μήνες μετά δεν φαντάζεστε πόσο μετάνιωσα που δέχτηκα.

Όπως αποδείχθηκε η κολλητή μου δεν ήθελε νονά αλλά νταντά και με εκμεταλλεύτηκε χωρίς να υπολογίσει τη φιλία μας. Ξέρετε τι έκανε;

Στην ουσία με απέλυσε από νονά. Ακύρωσε την κουμπαριά μας ένα μήνα πριν τη βάφτιση και αυτό επειδή δεν δέχτηκα ένα βράδυ να κρατήσω το μωρό για να βγει με τον άντρα της.

Από τότε που γεννήθηκε πολλές φορές είχα κρατήσει το μπεμπούλη και με μεγάλη μου χαρά. Από τη μία είναι παιδί της κολλητής μου την οποία λατρεύω, από την άλλη θα γινόταν βαφτιστήρι μου, το πνευματικό μου παιδί και ήθελα να χτίσω από νωρίς μία όμορφη σχέση μαζί του.

Μόνο ένα βράδυ δεν μπόρεσα να το κρατήσω και αυτό γιατί είχα σοβαρό λόγο. Έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο να μείνω με τη θεία μου για να μπορέσει ο θείος μου και η ξαδέρφη μου να ξεκουραστούν και να κάνουν ένα μπάνιο, αυτό όμως η κολλητή μου το θεώρησε δικαιολογία.

Μόλις της είπα πως το συγκεκριμένο βράδυ δεν μπορώ να κρατήσω το μωρό ξίνισε αμέσως και την κατάλαβα από το τηλέφωνο. Την επόμενη εβδομάδα δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο μέχρι που αναγκάστηκα να πάω σπίτι της για να δω πώς είναι και τι κάνει. Με υποδέχτηκε με πολύ σνομπ ύφος κι όταν τη ρώτησα τι τρέχει μου απάντησε πώς δεν της άρεσε καθόλου που δεν μπόρεσα να κρατήσω το μωρό εκείνο το βράδυ και πως αν είναι να φέρομαι έτσι, τότε δεν αξίζω να γίνω νονά του παιδιού της!

Δεν αξίζω να γίνω νονά του παιδιού της επειδή δεν το κράτησα για ένα βράδυ; Σοβαρά τώρα; Έτσι μετράει τους ανθρώπους; Τόσο κακομαθημένη είναι; Παρόλο που της εξήγησα γιατί δεν μπορούσα εκείνη είχε κολλήσει στο ότι εγώ την απαρνήθηκα, την πρόδωσα και απλά δεν πήγα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πήρε τόσο προσωπικά. Απ’ ότι φαίνεται έχει μάθει να την υπηρετούν και να της κάνουν τα χατίρια, εκτός αν μετάνιωσε που μου πρότεινε να γίνω κουμπάρα της και είχε υπόψιν κάποια άλλη και το έριξε εκεί για να νομίζω ότι είμαι εγώ η φταίχτρα.

Λυπάμαι πάρα πολύ που μία φιλία χάλασε με αυτό τον τρόπο και λυπάμαι εξίσου που η φίλη μου αποδείχθηκε υλίστρια και φαντασμένη. Καλύτερη νονά και καλύτερη φίλη από εμένα δεν θα βρει.

Όταν το καταλάβει θα είναι αργά.

Από φίλες καρδιάς, με έκοψε από νονά για το τίποτα…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ