Υαλουρονικό οξύ: 4 οφέλη & πότε το χρειάζεστε περισσότερο στα μαλλιά σας


Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται φυσικά στον οργανισμό σας, αν και μπορεί να παρασκευαστεί και στο εργαστήριο. Ως υδρόφιλο μόριο, μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία και να δεσμεύσει περίπου 1000 φορές το βάρος του σε νερό, «τραβώντας» στην ουσία την υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος.

Ενυδατώνει τα μαλλιά

Με τον ίδιο τρόπο που «δεσμεύει» την υγρασία στην επιδερμίδα, το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί και στα μαλλιά, συγκρατώντας και σφραγίζοντας την υγρασία από τα προϊόντα, χωρίς να τα βαραίνει. Με μία φράση, κλειδώνει την υγρασία της τρίχας και συμβάλλει στην ενυδάτωση των μαλλιών.

Ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής

Επιδερμίδα δεν έχουμε μόνο στο πρόσωπο ή το σώμα μας, αλλά και στο κεφάλι μας. Το υαλουρονικό οξύ λοιπόν, δεν έχει οφέλη μόνο στα μαλλιά, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής μας, κρατώντας το ενυδατωμένο και αποτρέποντας την αφυδάτωση και ξηρότητα.

Μειώνει το φριζάρισμα

Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά, τόσο λιγότερο θα φριζάρουν, μιας και η έλλειψη υγρασίας αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των αφυδατωμένων μαλλιών. Κάπως έτσι, καταλαβαίνεις γιατί το υαλουρονικό οξύ μπορεί να καταπολεμήσει και το φριζάρισμα.

Αναζωογονεί τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Χάρη στην ενυδατική φροντίδα που προσφέρει, το υαλουρονικό οξύ βοηθά να αναζωογονηθούν τα άτονα και θαμπά μαλλιά και οι ταλαιπωρημένες άκρες, που μεταξύ άλλων επηρεάζουν και το hair styling. Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά δείχνουν πιο γεμάτα και λαμπερά.

Όσο για τον τύπο μαλλιών που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις ιδιότητές του υαλουρονικού οξέος, η απάντηση είναι παρόμοια με αυτή που θα έδινε κανείς για τη χρήση του στην επιδερμίδα μας. Όλοι οι τύποι και οι υφές μαλλιών θα επωφεληθούν από τη χρήση οποιωνδήποτε προϊόντων με βάση το υαλουρονικό οξύ. Τώρα, αν βλέπεις τα μαλλιά σου να είναι αφυδατωμένα, εύθραυστα, άτονα και να φριζάρουν συχνά, έχεις έναν παραπάνω λόγο να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ένα προϊόν μαλλιών με υαλουρονικό οξύ που θα τους παρέχει ενισχυμένη ενυδάτωση, χωρίς να αφήνει καμία αίσθηση λιπαρότητας στα μαλλιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ