Γυναίκα Γαρίδα: Ποια γυναίκα αποκαλούν έτσι οι άντρες;


Γυναίκα Γαρίδα: Πώς τρώμε μια γαρίδα; Κόβουμε το κεφάλι της, το πετάμε και γευόμαστε το νόστιμο σώμα της. Διότι το κεφάλι της απλώς δεν τρώγεται…

Οι άντρες λοιπόν βρήκαν την… κατάλληλη λέξη για να συνεννοούνται (στην αργκό) μεταξύ τους, όταν θέλουν να περιγράψουν μια γυναίκα που έχει ωραίο σώμα αλλά άσχημο πρόσωπο, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν λεπτομερή ανάλυση των προσόντων και των “ελαττωμάτων” της: Τη “Γαρίδα”.

Η “γυναίκα – γαρίδα” έχει γίνει και τραγούδι (από γνωστό ράπερ) με τον τίτλο: “Γκόμενα γαρίδα”. Έτσι καθιερώθηκε και με τη (μουσική) βούλα ο όρος.

Το Σάββατο βρέθηκα σε ένα πάρτι και κάποια στιγμή μετά από μερικά τζιν κατέληξα να κάνω καινούργιους φίλους. Μερικούς πολύ ενδιαφέροντας φίλους, για την ακρίβεια. Γιατί αυτά που ακούς σε μια παρέα αγοριών, ειδικά μετά από μερικά τζιν, είναι πράγματα που πρέπει να θυμάσαι και οπωσδήποτε να γράφεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τους νέους μου φίλους οι γυναίκες χωρίζονται σε κατηγορίες. Και δεν εννοώ φυσικά κατηγορίες τυπικές, στερεοτυπικές και απαρχαιωμένες. Εννοώ νέες, αστείες και ενδιαφέρουσες. Ναι, ενίοτε και κάπως προσβλητικές, αλλά είπαμε, πίνουμε και μαθαίνουμε. Τα παρακάτω λοιπόν είναι όλα όσα άκουσα αυτό το Σάββατο βράδυ, με πολλά τζιν και πολύ γέλιο. Τα μεταφέρω όπως ειπώθηκαν και εσείς μην είστε πολύ σκληρές με τα παιδιά, πλάκα έκαναν. Μπορεί και όχι βέβαια…


Η Γυναίκα Γαρίδα
“Δεν παίζει να μην έχεις ακούσει για την γυναίκα γαρίδα. Έχει γίνει και τραγούδι ρε συ, που ζεις; Λοιπόν περιληπτικά είναι η κοπέλα στην οποία τρως το σώμα και πετάς το κεφάλι”

Ναι, κάπου εκεί κατάλαβα πως έχει ζουμί η κουβέντα και έβαλα ένα τζινάκι να μου βρίσκεται! Γιατί τα παιδιά είχαν πολλά να πουν. Η γυναίκα γαρίδα λοιπόν, που έχει γίνει και τραγούδι, είναι η γυναίκα με ένα κορμί λαμπάδα, στήθος, οπίσθια, λεπτή μέση όλα τέλεια και σμηλεμένα. Αλλά που έχει ένα πρόσωπο κάτω του μετρίου. Γενικά ένα πρόσωπο που δεν τους αρέσει όσο τους αρέσει το σώμα της.

Η Γυναίκα Πιθήκι
“Έχει γεμίσει ο κόσμος από γυναίκες πιθήκια και εσύ αγνοείς την ύπαρξη τους; Δηλαδή εσύ δεν έχεις τέτοιες φίλες; Είναι οι κοπέλες που αν δεν βρουν την επόμενη σχέση δεν αφήνουν την προηγούμενη. Όπως τα πιθήκια που αν δεν αρπάξουν το επόμενο κλαδί, δεν αφήνουν το προηγούμενο. Σίγουρα έχεις και εσύ τέτοιες φίλες”.

Και η στραβή η αλήθεια είναι πως έχω. Πολλές! Γιατί όσο και αν με πείραξε η προηγούμενη κατηγορία γυναίκας και να με έπιασε λίγο το φεμινιστικό μου και η αντίδραση μου σε κάθετι που κρίνει τους ανθρώπους βάση της εμφάνισης τους, εδώ τα παιδιά έχουν δίκιο. Γιατί μπορώ να σου το αναλύσω και σε ξεχωριστό κείμενο αν θέλεις, μερικές φορές αρνούμαστε να αφήσουμε την ασφάλεια μιας αγκαλιάς χωρίς να έχουμε βρει την επόμενη, όσο και αν μας έχει περάσει ο έρωτας. Με τα πολλά, δέχομαι τον όρο πιθήκι και ανταποδίδω!

Η Γυναίκα Αλατιέρα
(αφού με έχει πονέσει η κοιλιά μου από τα γέλια με τον όρο και αφού έχω ερωτευτεί την κίνηση μιας αόρατης αλατιέρας την οποία κουνάς και ρίχνεις αλάτι γύρω-γύρω από το πρόσωπο σου, και η οποία συνοδεύει την έκφραση, ήρθε η ώρα της εξήγησης…)
“Αλατιέρα ρε! Η κοπέλα που της ρίχνεις παντού. Αλάτι. Και το θέλει πολύ…”

Κόβω κάπου εδώ την περιγραφή, γιατί ήταν αρκετά λεπτομερής και είχα ήδη φτάσει στα τέσσερα ποτήρια τζιν. Το νόημα πάντως είναι ένα. Η κοπέλα που είναι κάπως πιο απελευθερωμένη, η Σαμάνθα του Sex and the City, πλέον έχει νέο χαρακτηρισμό. Αλατιέρα! Τα παλιά πάνε περίπατο, και η αλήθεια είναι πως αυτός ο νέος είναι κάπως πιο αστείος. Και φαινομενικά αθώος. Φαινομενικά πάντα…

Υ.Γ #1 Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί δεν συμπίπτουν με την θέση της συντάκτριας, η οποία πιστεύει πως κάθε γυναίκα μπορεί να είναι και να κάνει ότι γουστάρει. Όλα αποτελούν όσο πιο πιστή αντιγραφή μπόρεσα να κάνω μετά από εκείνο το βράδυ.

Υ.Γ #2 Αν προσβλήθηκες θυμήσου απλά πως μερικές φορές εμείς οι κοπέλες γινόμαστε πιο κάφροι και πως τίποτα από αυτά δεν είναι τόσο σοβαρό.

Υ.Γ #3 Εκείνο το βράδυ έφτασα στα πέντε τζιν

Υ.Γ #4 Την συγκεκριμένη παρέα θα την έχω από κοντά. Φαίνονται να ξέρουν πολλά!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ