Σεισμός στην Τουρκία: Αισθητός και στα νησιά του Αιγαίου – Πού ήταν το επίκεντρο


Τα ξημερώματα της Τρίτης, σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία, κοντά στην πόλη Μπαλίκεσιρ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπαλίκεσιρ και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 12 χιλιόμετρα​​​​.

Πότε έγινε ο σεισμός στην Τουρκία

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 01:36 τα ξημερώματα και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αν και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί, μερικά περιστατικά πανικού οδήγησαν ορισμένους κατοίκους να βγουν στους δρόμους και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο​​.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι τέτοιοι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στην περιοχή λόγω της γεωλογικής της δραστηριότητας. Ο καθηγητής Naci Görür από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης σημείωσε ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με την επικείμενη απειλή ενός μεγάλου σεισμού στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, αλλά αποτελεί φυσικό φαινόμενο της περιοχής​​​​.

Προληπτικά μέτρα

Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να είναι προετοιμασμένοι και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. Η σημαντικότητα της κτιριακής ασφάλειας και της έγκαιρης ενημέρωσης υπογραμμίζεται από τους ειδικούς για τη μείωση των επιπτώσεων μελλοντικών σεισμών​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ