Φρέντι Μπελέρης: Σήμερα η απόφαση επί της έφεσής του


Σήμερα αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του Εφετείου Τιράνων σχετικά με την έφεση του Φρέντη Μπελέρη, εκλεγμένου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Η ακροαματική διαδικασία της δίκης σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν από δέκα ημέρες, με τον Μπελέρη να δηλώνει ότι η δικαστική σύνθεση που τον δικάζει ενεργεί υπό την επιρροή του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Αυτή η δήλωση ήρθε μετά την απόρριψη του αιτήματος του για εξαίρεση δικαστή που διορίστηκε, χωρίς κλήρωση, στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Υπεράσπιση του Μπελέρη

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικηγόρος του Μπελέρη παρουσίασε επιχειρήματα που αμφισβήτησαν το κατηγορητήριο, επισημαίνοντας ότι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας φέρεται να ήταν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά μέρη, γεγονός που υπονομεύει την αξιοπιστία του. Επίσης, υποστήριξε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας είχαν λάβει χρήματα για να καταθέσουν ψευδώς. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, οι ηχογραφήσεις που επικαλέστηκαν οι εισαγγελείς δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και οι μεταγραφές τους ήταν παραποιημένες.



Σημειώνεται ότι και ο άλλος κατηγορούμενος, Παντελής Κοκκαβέσης, δήλωσε αθώος. Η υπεράσπισή τους στηρίχθηκε στην απόδειξη ότι οι κατηγορίες δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Οι πιθανές εξελίξεις

Αν η διετής ποινή φυλάκισης του Μπελέρη μειωθεί κατά τρεις μήνες, θα αφεθεί ελεύθερος άμεσα. Ωστόσο, οι εισαγγελείς ζήτησαν να επικυρωθεί η αρχική ποινή των δύο ετών. Αν η ποινή παραμείνει αμετάβλητη και σε δεύτερο βαθμό, ο Μπελέρης θα παραμείνει φυλακισμένος στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω του ότι κάθε ημέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Οι πολιτικές επιπτώσεις

Η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο για τον ίδιο τον Μπελέρη αλλά και για την πολιτική σκηνή της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ο Μπελέρης ισχυρίζεται ότι η δίωξή του είναι πολιτικά υποκινούμενη, κατηγορώντας τον Έντι Ράμα για παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Η απόφαση των δικαστών θα κρίνει όχι μόνο την προσωπική του ελευθερία αλλά και την εμπιστοσύνη στο αλβανικό δικαστικό σύστημα.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Εφετείο των Τιράνων, η υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη αποτελεί ένα κομβικό σημείο στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας, με την απόφαση να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ