Επίδομα ενοικίου 2019: Πού θα κάνετε την αίτηση – Οι δικαιούχοι και τα ποσά


Επίδομα ενοικίου – Ανάσα σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά – Ποιοι οι δικαιούχοι και ποια τα ποσά που θα λάβουν – Πώς θα κάνουν την αίητηση

«Ανάσα» σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά αναμένεται να δώσει το νέο προνοιακό πρόγραμμα για τη στέγη, το οποίο θα επιδοτεί ενοικιαστές και δανειολήπτες.

Το επίδομα στέγασης-ενοικίου πρόκειται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι αναμένεται να φτάσουν συνολικά, το 1 εκατομμύριο.

Ήδη έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας η διάθεση των πρώτων 300 εκατ. ευρώ, που αφορούν στο σκέλος της επιδότησης ενοικίου, προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά η εφαρµογή του προγράµµατος για τους ενοικιαστές.

Σύντοµα αναµένεται να τεθεί σε τροχιά και το σκέλος της επιδότησης της δόσης δανείου που σχετίζεται µε την πρώτη κατοικία.

Όσον αφορά στο επίδοµα στέγασης για µισθωµένη κατοικία, το ποσό της επιδότησης, που θα δοθεί αναδροµικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 σε δικαιούχους ενοικιαστές, αναµένεται να κυµαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον µήνα, ανάλογα µε τη σύνθεση του νοικοκυριού:

Για το µονοπρόσωπο νοικοκυριό το επίδοµα αναµένεται να είναι 70 ευρώ τον µήνα.
Για κάθε επιπλέον µέλος του νοικοκυριού αναµένεται προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον µήνα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ