Αποζημίωση-«μαμούθ» 152 εκατομμυρίων για τροχαίο ατύχημα!

Δικαστήριο στην Αλαμπάμα επιδίκασε το απίστευτο ποσό των 151,8 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση, σε έναν νεαρό που έμεινε παράλυτος ύστερα από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το 2015.

Ο Travaris Smith οδηγούσε κανονικά το Ford Explorer του, χρονολογίας 1998, μέχρι που πετάχτηκε μπροστά του ένα ζώο. Ο τότε 20χρονος έστριψε απότομα το τιμόνι προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αμερικανικού SUV και στην συνέχεια αυτό να ανατραπεί. Το Explorer έφερε δυο τούμπες μέχρι να ακινητοποιηθεί, με το Smith να υφίσταται βαρύτατους τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη – κάτι που τελικά του στοίχισε την δυνατότητά του να περπατάει.

Οι ένορκοι αξιολόγησαν τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων και συνέκλιναν στο συμπέρασμα πως το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν συνάδει στα στάνταρ ασφαλείας, που θέτει η ίδια η Ford για τα μοντέλα της. Ο δικαστής επέβαλλε πρόστιμο ύψους 100 εκατομμυρίων στο «Μπλε Οβάλ» για πρόκληση βαρύτατων σωματικών βλαβών από αμέλεια και άλλα 51,8 εκατομμύρια ως αποζημιώσεις (διαφυγόντα κέρδη, ψυχική οδύνη κλπ). Το συνολικό ποσό των σχεδόν 152 εκατομμυρίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιδικαστεί σε ένα μόνο άτομο και υπόθεση, με την Ford να καταθέτει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη γενιά του Explorer ήταν το αυτοκίνητο που είχε εμπλακεί σε ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, όταν τα ελαστικά Firestone πρώτης τοποθέτησης διαπιστώθηκε πως οδήγησαν σε τροχαία δυστυχήματα, που κόστισαν την ζωή συνολικά σε 271 ανθρώπους στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 90.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here