Δεν έχει τέλος ο εμφύλιος ανάμεσα σε δύο αδέρφια


Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της γενιάς τους. Οι OASIS, το δημιούργημα των δυο αδερφών Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ, δυο πάμφτωχων παιδιών από τις εργατικές κατοικίες Μάντσεστερ απόλαυσαν μια διαδρομή στο σταρ – σύστεμ και στον κόσμο της μουσικής όσο λίγοι.

Ταρακούνησαν όσο λίγοι το χώρο της μουσικής και είναι αυτοί που το 1996, στο Knebworth σε ένα χώρο που χωράει 250.000 κόσμο, όχι μόνο κάνουν συναυλία γεμίζοντάς τον αλλά έχοντας έξω από τα κάγκελα του συναυλιακού χώρου 2.000.000 κόσμο να περιμένει. Κατέκτησαν τον κόσμο, αλλά βυθισμένοι στη ματαιοδοξία -δήλωναν αλαζονικά ότι είναι το καλύτερο συγκρότημα στο κόσμο- και την παράνοια των ναρκωτικών και του προσωπικού «αδερφικού» τους ανταγωνισμού, με συνεχείς καβγάδες που έχουν γράψει ιστορία -μια φορά ο Νόελ χτύπησε με μπαστούνι κρίκετ τον Λίαμ, και εκείνος του απάντησε, πετώντας του ένα μεταλλικό κάδο, έγραψαν οριστικά το τέλος τους, αφού αυτά που τους χώριζαν ήταν περισσότερα από αυτά που τους είχαν ενώσει.

Το οριστικό τέλος γράφτηκε στις 28 Αυγούστου του 2009, μετά από μια διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια Γκάλαχερ στα παρασκήνια, κατά την οποία λέγεται ότι ο Λίαμ με ένα τσεκούρι έσπασε την κιθάρα του Νόελ, ο μάνατζερ του συγκροτήματος ακύρωσε την συναυλία τους στο Rock en Seine κοντά στο Παρίσι λίγα μόλις λεπτά πριν αυτή αρχίσει, ακυρώνοντας και όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία των Oasis, λέγοντας ότι το συγκρότημα «δεν υπάρχει πια.»

Δύο ώρες αργότερα, ο Νόελ θα εμφανιστεί στην ηλεκτρονική σελίδα του συγκροτήματος, γράφοντας ότι «με κάποια λύπη και πολύ ανακούφιση… Σήμερα αποχωρώ από τους Oasis. Κάποιοι θα πουν και θα γράψουν ότι θέλουν, μα απλώς δεν μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω με τον Λίαμ ούτε μία μέρα παραπάνω.»

Η επαφή τους από τότε είναι περισσότερο «πολεμική» και λιγότερο αδερφική. Κατά καιρούς επιτίθενται ο ένας στον άλλο με απίστευτη σφοδρότητα. Μετά από μια δεκαετία μίσους και με σενάρια «εκεχειρίας να εμφανίζονται κάθε τόσο στα μίντια, ήρθε η ώρα για ένα τελευταίο επεισόδιο στην πάντα θυελλώδη σάγκα της σχέσης τους.

Αυτή το φορά απειλούν με μηνύσεις με τον Λίαμ να κατηγορεί τον Νόελ και να του απαγορεύει να χρησιμοποιήσει έστω και μια νότα από τα τραγούδια των Oasis στo επικείμενo ντοκιμαντέρ As It Was, που έχει σαν θέμα την καριέρα τους ως συγκρότημα.

Η δημιουργία του επίμαχου ντοκιμαντέρ ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. Θα το σκηνοθετήσει ο Τσάρλι Λάιτνινγκ, ο οποίος έχει κάνει ανάλογες δουλειές με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τους Kasabian.Σύμφωνα με τον Λίαμ Γκάλαχερ, το ντοκιμαντέρ αφορά τη μουσική επιστροφή του, καθώς καταγράφει την ηχογράφηση του πρώτου σόλο άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε το 2017, αλλά και συναυλίες του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ