Πάθος… πρόκρισης από Ατλέτικο. Με την πλάτη στον τοίχο η Γιουβέντους – videos


Αυτό που λέμε… δίκαιο αποτέλεσμα. Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές της βραδιές είχε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε με 2-0 τη Γιουβέντους μέσα στην Ισπανία. Οι “ροχιμπλάνκος” είχαν δοκάρι και ανεπανάληπτη ευκαιρία με Ντιέγκο Κόστα, αλλά σκόραραν με δυο αμυντικούς τους! Το VAR ακύρωσε σωστά γκολ και πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Φάτσα με τον αποκλεισμό η “βέκια σινιόρα” που απογοήτευσε στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Champions League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε με 2-0 τη Γιουβέντους στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”.

Η Γιουβέντους προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν την άφησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ήταν ταχύτατη στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ανήκε στην “βέκια σινιόρα”. Στο 9′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε με μεγάλη δύναμη ένα φάουλ εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Όμπλακ σε εντυπωσιακή επέμβαση!

Πέρα από κάποιες επιθετικές εξάρσεις που είχε, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε καλό passing game . Η Γιουβέντους έδειξε να υπερέχει σε αυτό τον τομέα, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 26′ όμως η ιταλική ομάδα “σώθηκε” από το VAR! Ο Σβάϊερ έδωσε αρχικά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντε Σίλιο στον Ντιέγκο Κόσστα, αλλά πήρε τελικά την απόφαση του πίσω (μίλησε στην ενδοεπικοινωνία με τον διαιτητή που ελέγχει το βίντεο), δίνοντας φάουλ εκτός μεγάλης περιοχής.

Το παιχνίδι διατήρησε έναν καλό ρυθμό, αλλά οι δυο ομάδες παρουσίασαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Έτσι, δεν είχαμε κάποιο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα. Με την έναρξη της επανάληψης όμως η Ατλέτικο μπήκε με το… πόδι στο γκάζι. Στο 50′ ο Ντιέγκο Κόστα απέτυχε να πλασάρει σωστά τον Σέζνι, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Γκριεζμάν προσπάθησε να πλασάρει τον Σέζνι, αλλά ο πορτιέρε της Γιουβέντους κράτησε ανέπαφη της εστία του, ακουμπώντας την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Σιμεόνε να περνάει τον Μοράτα στη θέση του Ντιέγκο Κόστα (58′). Ο Ισπανός επιθετικός έμελλε να πρωταγωνιστήσει στη φάση του 69′, σκοράροντας κόντρα στην πρώην ομάδα του. Ο διαιτητής όμως δεν “μέτρησε” τελικά γκο τέρμα που μπήκε, αφού το VAR έδειξε πως ο Μοράτα έκανε φάουλ στον Κιελίνι, προσπαθώντας να τον διώξει από κοντά του πριν κάνει την κεφαλιά.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε σαφέστατη υπεροχή και πολύ γρήγορα μετουσιώθηκε σε… προβάδισμα πρόκρισης με δύο Ουρουγουανούς αμυντικούς! Στο 78′ ο Χιμένες κέρδισε την μπάλα από τις καραμπόλες μετά το κόρνερ και με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ στο 83′ ο Γοδίν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με κοντινό πλασέ (η μπάλα χτύπησε λίγο και στον Κριστιάνο Ρονάλντο).

Στα τελευταία λεπτά η Γιουβέντους έδειξε να.. ξυπνά, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε τον Όμπλακ να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ που έπιασε από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 89′.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ