Κτηματολόγιο: Δείτε για ποιες πόλεις είναι η τελευταία ευκαιρία δήλωσης ιδιοκτησίας


Κτηματολόγιο – Όλες οι ειδήσεις: Εως το τέλος Απριλίου οι ιδιοκτήτες µπορούν, έστω και εκπρόθεσµα, να δηλώσουν για να σώσουν την περιουσία τους. 

Τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν την περιουσία τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον µεγαλύτερο δήµο της χώρας, τον Δήµο Αθηναίων, καθώς επίσης και σε άλλα τρία αστικά κέντρα της περιφέρειας, τη Λαµία, τη Λιβαδειά και τον Βόλο, σύμφωνα με το “Εθνος”.

Η διαδικασία κτηµατογράφησης στις περιοχές αυτές είχε καθυστερήσει σηµαντικά εξαιτίας δικαστικών διενέξεων, ενώ από την επεξεργασία των στοιχείων που δηλώθηκαν έχουν προκύψει περισσότερα από 5.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη, δηλαδή που δεν δηλώθηκαν από κανέναν, εκ των οποίων τα 1.700 στην Αθήνα.

Ο αριθµός των ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί µάλιστα είναι πολύ κοντά σε αυτόν που προκύπτει από τις διάφορες καταγραφές για τα εγκαταλελειµµένα κτίρια της περιοχής εντός των διοικητικών ορίων του πρώτου δήµου της χώρας και γι’ αυτό τον λόγο εκτιµάται ότι πολλά εξ αυτών είναι ακίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί.

Υπολογίζεται, επίσης, ότι ορισµένα ίσως και να ανήκουν σε οµογενείς, οι οποίοι δεν έχουν ενηµερωθεί δεδοµένου ότι και η καµπάνια πληροφόρησης του φορέα του Κτηµατολογίου δεν προχώρησε µε τον σχετικό διαγωνισµό να κηρύσσεται άγονος.

Αν και η προθεσµία για τις αρχικές δηλώσεις έχει εκπνεύσει εδώ και πάνω από µία… δεκαετία, καθώς η πρώτη φάση κτηµατογράφησης στις περιοχές αυτές είχε γίνει το 2008, οι ιδιοκτήτες µπορούν έστω και τώρα, έως και τον Απρίλιο, να προβούν σε εκπρόθεσµες δηλώσεις, για τις οποίες, αν και προβλέπονται πρόστιµα, δεν έχουν επιβληθεί έως τώρα καθώς δεν έχει προηγηθεί η σχετική απαραίτητη υπουργική απόφαση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ