Στα δικαστήρια Γεωργιάδης και Πολάκης για το Facebook – Νέα αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ


Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ αξιώνει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω αγωγής, που συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη (21/02/2019) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας χωρίς ωστόσο να καταθέσουν μάρτυρες.

Αφορμή για την κατάθεση αγωγής, στάθηκε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, στις 30/04/2018, με την οποία καταφερόταν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με την αγωγή ζητεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου». Επίσης, ζητεί να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (Facebook), να παραλείπει ο Παύλος Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους σε βάρος του, για την περίπτωση της εκ μέρους του παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook την οποία επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει ως εξής: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..». «Ακολουθεί φωτογραφία μου με την σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ με αναφορά του Documento: Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα ανωτέρω γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψή μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα». Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομά του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».

Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και -κατά την αγωγή- δικαίωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Ο δικηγόρος του Άδωνι Γεωργιάδη, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι «ο κ. Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off-shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των δικαίωσαν. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

«Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες» είναι η άποψη του Παύλου Πολάκη, την οποία μετέφερε ο δικηγόρος του, Μανώλης Καπνισάκης. «Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων» πρόσθεσε.

Νέα αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη

Νέα αγωγή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσαν σήμερα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ για τον χαρακτηρισμό «τσόλια».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικούν 270.000 ευρώ από τον κ. Πολάκη για τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του αναπληρωτή υπουργού υγείας».

Συνολικά, 18 στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ υπογράφουν την αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με τον κ. Γιαννάκο να ζητεί το ποσό των 100.000 ευρώ και οι υπόλοιποι από 10.000 έκαστος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός, δεν θα είναι και η τελευταία. Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν με περισσή κακεντρέχεια, ότι «για τα λεφτά γίνονται όλα» θα θέλαμε προκαταβολικά να τους ενημερώσουμε, ότι τα χρήματα, που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με τη μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου μας οφείλει ήδη 25.000 ευρώ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ