Η στιγμή που η χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντάνα πλακώνει τους σκιέρ (vid)


Ένα σοκαριστικό video κάνει τον γύρο των social media τις τελευταίες ώρες. Ένας σκιέρ κατέγραψε με κάμερα GoPro τη στιγμή που η φονική χιονοστιβάδα «θάβει» τους σκιέρ στο πέρασμά της.

Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός απ’ τη φονική χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντάνα, η οποία πλάκωσε σκιέρ.

Η χιονοστιβάδα έπληξε την Τρίτη τον χειμερινό τουριστικό προορισμό Κραν Μοντανά στην Ελβετία.

Ο ένας από τους τέσσερις σκιέρ υπέκυψε τελικά στα τραύματά του την Τετάρτη, ενώ νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας, ήταν 34 ετών.

Θυμίζουμε ότι η χιονοστιβάδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, την ώρα που η πίστα Κανταχάρ, που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.600 μέτρων στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, ήταν γεμάτη με σκιέρ.

Ένας σκιέρ που βρισκόταν στο σημείο, ανέβασε video όπου φαίνεται η τεράστια χιονοστιβάδα των 840 μέτρων.

Ο σκιέρ ετοιμάζεται να κατέβει την πλαγιά, στη συνέχεια, αφού έχει ξεκινήσει να κατεβαίνει, ακούγεται ένα βουητό, γυρίζει την κάμερα και βλέπουμε την τεράστια χιονοστιβάδα να «θάβει» τους σκιέρ.

Ο σκιέρ, τρομοκρατημένος, αυξάνει ταχύτητα για να ξεφύγει. Το ίδιο συμβουλεύει κι όσους βρίσκονται μπροστά του.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης για να εντοπιστούν οι πάνω από 10 άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί συμμετείχαν οκτώ ελικόπτερα, 12 σκύλοι και περισσότεροι από 250 αστυνομικοί, διασώστες και στρατιώτες.

Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Το πιθανότερο είναι είτε κάποιοι σκιέρ να προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα είτε το φαινόμενο να προκλήθηκε λόγω των κλιματικών συνθηκών. Φυσικά, στο δεύτερο σενάριο θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες και τα προβλήματα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ