ΗΠΑ: Το IIHS δοκιμάζει συστήματα προστασίας πεζών με δυσάρεστες εκπλήξεις (vid)

Σε δοκιμές στα συστήματα αναγνώρισης πεζών και αυτόματου φρεναρίσματος υπέβαλλε το Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων ( Insurance Institute for Highway Safety) συνολικά 11 SUV και Crossovers.

Οι αξιολογήσεις έγιναν διότι στις ΗΠΑ σημειώθηκε σημαντική αύξηση δυστυχημάτων με θύματα πεζούς. Συγκεκριμένα 2017, σημειώθηκαν 5.977 θάνατοι πεζών, σε σχέση με το 2009 που ήταν το χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε σε μια σειρά μετρήσεων που ξεκινούσε από το 1980. Τα στοιχεία είναι του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ.

Από τα έντεκα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν τα εννέα συγκέντρωσαν υψηλές η πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Τα Honda CR-V, Subaru Forester, Toyota RAV4 και Volvo XC40 ανταποκρίθηκαν καλύτερα από όλα στο ενδεχόμενο εισόδου ενός πεζού στην πορεία τους, στο σενάριο που θέλει ένα παιδί να βγαίνει στο δρόμο εμπρός από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ενός ενήλικα που περπατούσε στην πορεία του αυτοκινήτου κοντά στην άκρη του δρόμου.

Τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η BMW X1, η οποία στο σενάριο του ενήλικα που περπατά παράλληλα με την πορεία του αυτοκινήτου στο δρόμο δεν τον αναγνώρισε με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει το dummy στον αέρα, ενώ στα υπόλοιπα σενάρια δεν επιβράδυνε εγκαίρως για να αποφύγει το ατύχημα. Για τους λόγους αυτούς η Χ1 δεν βαθμολογήθηκε καθόλου.

Δείτε το βίντεο με τις δοκιμές του IIHS.ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ