Αχλάδια με κρέμα λευκής σοκολάτας


Aναμφίβολα, το αχλάδι είναι από τα ωραιότερα φρούτα. Μοναδικό άρωμα και λεπτή αλλά γεμάτη γεύση, απολαυστική υφή, είτε ανήκει στις σκληρότερες είτε στις πιο βουτυράτες ποικιλίες. Εξάλλου, το τρώμε χωρίς τύψεις: 50 θερμίδες ανά 100 γρ., το κατατάσσουν στα μάλλον ακίνδυνα… Μία υπέροχη συνταγή για ένα γλυκό… απόγευμα!

Αχλάδια με κρέμα λευκής σοκολάτας

Υλικά

6 αχλάδια καθαρισμένα
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1 λωβός βανίλια
1 πρέζα κλωστές σαφράν
100 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
4 φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρολάκι βάζουμε 5 φλ. του τσαγιού νερό, τη ζάχαρη, τα σποράκια βανίλια και το σαφράν.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.

Τοποθετούμε τα αχλάδια στο σιρόπι και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί από πάνω. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σκεπάζουμε και με το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα, βάζουμε από ένα αχλάδι σε κάθε πιάτο, περιχύνουμε με το σιρόπι και στο τέλος μοιράζουμε από πάνω την κρέμα λευκής σοκολάτας.

Αν θέλουμε διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ