Καλώς ήλθατε στο πιο απίθανο αριστούργημα της Ιταλίας, τη Νάπολη (pics)

Η Νάπολη είναι ένα σαγηνευτικό μείγμα κομψότητας και ιστορίας που περιμένει τον επισκέπτη να την εξερευνήσει. Η βασίλισσα του ιταλικού Νότου εντυπωσιάζει με μοναδικά μουσεία, κάστρα, εκκλησίες και palazzos.

Η ζωντάνια των ντόπιων, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, η γνήσια ιταλική πίτσα και το ιστορικό κέντρο, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, συστήνουν την αυθεντική Ιταλία.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό San Gennaro που χτίστηκε στο τέλος του 13ου αιώνα και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα παλάτσο του 16ου αιώνα και φιλοξενεί μωσαϊκά και τοιχογραφίες από την Πομπηία. Ακόμη, το επιβλητικό μεσαιωνικό Castel Nuovo στην παραλία της Νάπολης και το Palazzo Reale. Το βασιλικό ανάκτορο του 1600 και σύμβολο της ισπανικής ηγεμονίας στην πόλη αποτελεί σήμερα μουσείο και φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Νάπολης.

Σαράντα μέτρα κάτω από τους δρόμους του ιστορικού κέντρου βρίσκεται ένας υπόγειος κόσμος με ρωμαϊκά υδραγωγεία και δεξαμενές, ένα ελληνορωμαϊκό θέατρο, μια ρωμαϊκή αγορά και οι παλαιότερες πρωτοχριστιανικές κατακόμβες στην Ιταλία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Napoli Film Festival, ένα δεκαήμερο ανεξάρτητου ευρωπαϊκού και μεσογειακού κινηματογράφου με προβολές, αφιερώματα σε μεγάλους μαιτρ του ιταλικού σινεμά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ