Παναθηναϊκός – Χίμκι, Πιτίνο: “Ο Καλάθης είναι σκληρός”


Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (22/2, 21:00) τη Χίμκι για την Euroleague, με τον Ρικ Πιτίνο να σχολιάζει το δύσκολο παιχνίδι με τους Ρώσους και να αποθεώνει τον Νικ Καλάθη.

Ο Αμερικανός τεχνικός υποστήριξε ότι ο διεθνής Έλληνας γκαρντ, πέρα από καλός παίκτης, είναι και σκληρός, τονίζοντας ότι θα αγωνιστεί κανονικά, παρότι πονάει.Όσα δήλωσε ο Πιτίνο

Για την προηγούμενη εβδομάδα με τα ματς του Κυπέλλου: «Το πιο σημαντικό είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε ένα εξαιρετικό μισό ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε κάποια καλά λεπτά και στον τελικό. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην άλλη ομάδα, που επέστρεψε και έβαλε κάποια σουτ».

Για τη Χίμκι που μοιάζει με… Ουόριορς: «Είναι το πιο δύσκολο ματς για να αμυνθούμε από θέμα προετοιμασίας τουλάχιστον, γιατί σουτάρουν και από τις πέντε θέσεις. Τρέχουν ή για να βάλουν ένα λέι απ ή για να βρουν ένα τρίποντο. Θα χρειαστούμε να αλλάζουν οι ψηλοί μας και να μαρκάρουν κοντούς και μετά να τρέξουμε και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα με τα φάουλ».

Για τον Νικ Καλάθη και τον τραυματισμό του: «Είναι έτοιμος να παίξει. Ο Νικ πέραν από πολύ καλός παίκτης είναι και σκληρός. Παλεύει. Τον ξεκουράζουμε όποτε μπορούμε. Αν ήμασταν στο ΝΒΑ θα έμενε εκτός. Αλλά ο Νικ είναι σκληρός και παίζει με πόνο».

Από την πλευρά του, ο Σον Κιλπάτρικ δήλωσε: «Ακολουθώ αυτά που λέει ο προπονητής. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προσαρμόζομαι. Το βασικό είναι να κερδίζουμε και αυτό είναι που μετράει. Έρχονται τα πλέι οφ και πρέπει να προλάβουμε. Αν πρέπει να μιλήσω για την προσαρμογή μου, μπορώ να πω πως έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.

Το θέμα ανάμεσα στις 2 εβδομάδες είναι πως έχουμε βελτιωθεί αμυντικά. Μετά την κακή ήττα στην Πόλη επιστρέψαμε και δείχναμε διαφορετική ομάδα. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο στην προπόνηση. Η διαφορά όμως ήταν στην αμυντική εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια κύπελλο».

Για την ικανότητα της Χίμκι στα τρίποντα: «Είναι σαν τους… Γκολντεν Στέιτ της Ευρωλίγκα. Σουτάρουν πολύ καλά. Απλώνουν τους ψηλούς τους. Δουλεύουν όλη τη σεζόν με αυτό το στυλ και εμείς πρέπει να περιορίσουμε την δράση τους».

Τέλος, ο Άντριαν Πέιν πρόσθεσε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να βγούμε και να πάρουμε το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι τελικος από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες.

Είναι διαφορετικά τώρα. Έιχα την ευκαιρία να παίξω και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μια νέα κατάσταση. Φέτος είναι διαφορετικό το σύστημα, νέοι οι παίκτες και το μαθαίνω. Είναι ένας ακόμα στόχος να μάθω τα πράγματα εδώ και να προσαρμοστώ κι εγώ στην επιστροφή μου στην ομάδα.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η ζωή μας και αγαπάμε πολύ το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εμπιστευόμαστε τον κόουτς και να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ