Sylvester Stallone: Ο διάσημος ηθοποιός που υπήρξε άστεγος και που πούλησε μέχρι και το σκύλο του για να επιβιώσει!


O Sylvester Stallone είναι σήμερα 73 ετών, διάσημος αλλά και ευκατάστατος. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι τα 28 του έζησε πολύ δύσκολα χρόνια. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις 10 ετών, δούλεψε από τα 13 του σε διάφορες δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, ενώ για μια περίοδο υπήρξε άνεργος και άστεγος…

Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε τον διάσημο- εδώ και δεκαετίες- Sylvester Stallone. Παρ’ όλα αυτά, ίσως αρκετοί να αγνοούμε τις δύσκολες πρώτες δεκαετίες της ζωής του.

Ο Stallone για μια περίοδο της ζωής του ήταν άστεγος και απένταρος. Έτσι, κοιμόταν σε παγκάκια στις πλατείες, μέχρι που του ήρθε μια απίστευτη ιδέα στο μυαλό, την οποία και υλοποίησε.

Τα παιδικά του χρόνια

Γεννήθηκε το 1946 στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της γέννησής του, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

Η επιπλοκή στη γέννα, τού άφησε τελικά μια μικρή παράλυση στο κάτω μέρος του προσώπου, στην οποία οφείλεται και ο περίεργος τρόπος ομιλίας του, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει πλήρη αίσθηση στη γλώσσα και στο σαγόνι.

Οι γονείς του ήταν μετανάστες. Ο πατέρας του ήταν κομμωτής και καταγόταν από την Ιταλία, ενώ η μητέρα του ήταν χορεύτρια και καταγόταν από την Ουκρανία.

Ο ίδιος δεν ήταν καλός στα μαθήματα στο σχολείο και όταν οι γονείς του χώρισαν, αναγκάστηκε -σε ηλικία 10 ετών- να κάνει μεροκάματα σε διάφορες δουλειές για να βοηθά τη μητέρα του στο σπίτι.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα

Από μικρός ωστόσο, ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Στα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο έπαιζε τον κομπάρσο, αλλά σύντομα έμεινε άνεργος.

Όταν λήστεψε την… σύζυγό του

Έτσι έφτασε στο σημείο να ληστέψει τη σύζυγό του το 1975 για να πουλήσει τα κοσμήματά της, ενώ μετά τον χωρισμό τους, έμεινε και άστεγος.

Η ζωή του ως άστεγος

Για κάποιους μήνες λοιπόν, κοιμόταν στα παγκάκια της Νέας Υόρκης, έχοντας ως συντροφιά τον σκύλο του.

Παράλληλα εκλιπαρούσε διάφορους σκηνοθέτες για να παίξει σε κάποιο μικρό ρόλο, όμως κανείς δεν τον αποδεχόταν.

Αυτό τελικά τον οδήγησε στο σημείο του να μην έχει να φάει…

Όταν πούλησε τον σκύλο του για λίγο φαί

Έτσι όντας μέρες πεινασμένος, αναγκάστηκε να πουλήσει μέχρι και τον σκύλο του, έναντι 25 δολαρίων για να εξασφαλίσει λίγο …φαγητό.

Η παρακολούθηση ενός αγώνα πυγμαχίας αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον

Αφού είχε παραμείνει για καιρό άστεγος και άνεργος, ένας φίλος του, μέσω ενός γνωστού του, βρήκε τρόπο να παρακολουθήσουν κρυφά τον αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στον Μοχάμεντ Άλι κα τον Τσακ Γουέπνερ.

Ήταν εκείνη η μέρα που του άλλαξε τη ζωή.

Τι σκέφτηκε ο Stallone

Από την επομένη μέρα κιόλας, κλείστηκε στο σπίτι του φίλου του και για 20 συνεχόμενες ώρες έγραφε ακατάπαυστα στο χαρτί το σενάριο της ταινίας, στην οποία αποφάσισε να δώσει τον τίτλο «Ρόκι, ο Ιταλός επιβήτορας», εμπνευσμένος από την αυτοβιογραφία του Ρόκι Μαρτσιάνο.

Η απόρριψη της πρότασής του

Λίγες μέρες αργότερα, όταν πήγε στην εταιρεία παραγωγής προκειμένου να παραδώσει το σενάριο, είδε με έκπληξη να του προτείνουν το ποσό των 125.000 δολαρίων, το οποίο σαφέστατα θα έλυνε πολλά από τα προβλήματά του.

Όμως ο ίδιος έθεσε έναν απαράβατο όρο: πρωταγωνιστής της ταινίας να ήταν ο ίδιος.

Η εταιρεία εντούτοις δεν το αποδέχτηκε αυτό. Οι – υποψήφιοι- παραγωγοί της ταινίας ήθελαν στη θέση του έναν άλλο ηθοποιό.

Οι απορρίψεις των προτάσεων της εταιρείας από τον Stallone!

Ο 28χρονος τότε Stallone αποχώρησε, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία τού πρότεινε 250.000 δολάρια, όμως ο ίδιος αρνήθηκε εκ νέου, ακόμη και όταν άκουσε το εξωπραγματικό ποσό των 350.000 δολαρίων!

Ήταν πεπεισμένος πως η ταινία του θα σημείωνε μεγάλη επιτυχία και προτιμούσε να μείνει φτωχός και άστεγος, παρά να μην καρπωθεί το 100% της επιτυχίας του.

Το μεγάλο «ναι» από την εταιρεία…

Τελικά, η εταιρεία δέχθηκε τον όρο του μετά από δύο εβδομάδες, δίνοντάς του για το σενάριο μόλις 35.000 δολάρια, ενώ η αμοιβή του θα καθοριζόταν από τις εισπράξεις της ταινίας.

Η ταινία «Ρόκι» θριάμβευσε στα βραβεία Όσκαρ εκείνης της χρονιάς, όμως ο Stallone το πρώτο πράγμα που έκανε με τα χρήματα που έλαβε ήταν να πάει και να αγοράσει πίσω τον αγαπημένο του σκύλο -ο οποίος, μάλιστα, είναι αυτός που εμφανίστηκε στην ταινία!

Οι ταινίες του που ακολούθησαν

Έτσι, σημείωσε τέτοια επιτυχία ώστε να ακολουθήσουν άλλες 7 ταινίες του:

Rocky II (1979)
Rocky III (1982)
Rocky IV (1985)
Rocky V (1990)
Rocky Balboa (2006)
Creed (2015)
Creed II (2018)
Ορισμένα αποφθέγματά του

«Εάν γνωρίζεις τι αξίζεις, τότε να έχεις και το θάρρος να το διεκδικήσεις…»

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια δύναμη μέσα μας που μας κάνει νικητές ή ηττημένους. Οι νικητές είναι εκείνοι που πραγματικά ακούνε την αλήθεια που τους λέει η καρδιά τους..»

«Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου, πριν είναι αργά. Συνειδητοποίησε πως τίποτα δεν πρόκειται να σου χαριστεί και πως ό,τι και να επιλέξεις, χρειάζεται να είσαι έτοιμος να υποστείς και τις ανάλογες συνέπειες που θα προκύψουν..»

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ