«Λευκός καπνός» στο Μαξίμου: Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζιτών για την πρώτη κατοικία


Τις επόμενες ημέρες η σχετική νομοθετική ρύθμιση…

Με συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβέρνησης- τραπεζιτών στο Μαξίμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Στη συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο, σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας καταλήχθηκαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε η χρονική διάρκεια της ρύθμισης που θα διαδεχτεί το νόμο Κατσέλη θα είναι ένα έτος.

Σε ότι αφορά τα όρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αρχική συμφωνία και να προσαρμοστούν σε υψηλότερα επίπεδα, προσαρμοζόμενα στα όρια που προβλέπονται στον ισχύοντα νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα ήταν 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου 130.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν οριστεί στις 12.500 ευρώ για ένα άτομο, στις 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ ανά τέκνο έως τα τρία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ