Λέρος: 25χρονος σώθηκε από βέβαιο θάνατο – Κατάπιε βίδες και αναπτήρα για να βάλει τέρμα στη ζωή του

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε το βράδυ της Τρίτης (21/2), αφού προηγουμένως κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι γιατροί των νοσοκομείων της Λέρου και της Ρόδου, ένας 25χρονος μετανάστης, ο οποίος κατάπιε δύο βίδες κι έναν αναπτήρα με σκοπό να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, πρόκειται για μετανάστη (άγνωστης καταγωγής) ο οποίος κρατούνταν στο Κέντρο Μεταναστών στο νησί της Λέρου.

Την περασμένη Κυριακή, ο παραλίγο αυτόχειρας, πληροφορήθηκε ότι το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες απορρίφθηκε και ότι σύντομα θα ξεκινούσε η διαδικασία μεταφοράς του σε κέντρο κλειστού τύπου (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Ο ίδιος αντέδρασε έντονα και το αποτέλεσμα ήταν να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας δύο βίδες κι έναν αναπτήρα!

Άλλοι μετανάστες στο κέντρο ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου. Εκεί οι γιατροί ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, όπου και δόθηκε εντολή αργά το απόγευμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνει σχετική επέμβαση και να αφαιρεθούν οι βίδες κι ο αναπτήρας που βρίσκονταν στο στομάχι του.

Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε από τη Λέρο συνοδεία γιατρού και στο νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκονταν σε ετοιμότητα το αρμόδιο τμήμα με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, όπου πραγματοποίησαν διαδικασία γαστροσκόπησης, καταφέρνοντας έτσι να αφαιρέσουν από το στομάχι του γρήγορα τα ξένα αντικείμενα.

Μετά την επιτυχή επέμβαση, ο νεαρός μετανάστης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Ρόδου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here