Διετής απαγόρευση μεταγραφών στην Τσέλσι από FIFA


Βαριά “καμπάνα” για Τσέλσι. Η FIFA τιμώρησε τον λονδρέζικο σύλλογο με απαγόρευση μεταγραφών για τα επόμενα δύο χρόνια και τέσσερις μεταγραφικές περιόδους, για παράνομη απόκτηση ανήλικων παικτών.

Μετά τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο, η Τσέλσι είναι η επόμενη κορυφαία ομάδα, που τιμωρείται από τη FIFA για παράνομη απόκτηση ανήλικων παικτών. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανακοίνωσε πως τιμωρεί την ομάδα του Λονδίνου με απαγόρευση μεταγραφών για τα επόμενα δύο χρόνια και τέσσερις μεταγραφικές περιόδους!

Η FIFA ερεύνησε 19 μεταγραφές που έχει κάνει η Τσέλσι, εκ των οποίων οι 14 αφορούσαν μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Η υπόθεση του λονδρέζικου συλλόγου ερευνήθηκε από το τμήμα ακεραιότητας και συμμόρφωσης, τον μηχανισμό της FIFA, που παρακολουθεί τις διεθνείς μεταγραφές, και ανακοίνωσε την ποινή. Μεταξύ των μεταγραφών που διερευνήθηκαν ήταν αυτή του επιθετικού από την Μπουρκίνα Φάσο, Μπερνάρ Τραορέ, νυν παίκτη της Λιόν.

Επιβλήθηκε, επίσης, από τη FIFA και πρόστιμο ύψους 530 χιλιάδων ευρώ στην Τσέλσι. Aυτό σημαίνει ότι οι «μπλε» δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές το προσεχές καλοκαίρι, αλλά και κατά την περίοδο του Ιανουαρίου του 2020. Ο κανονισμός της παγκόσμιας συνομοσπονδίας αναφέρει ρητά ότι παίκτες κάτω των 18 δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή σε ξένη χώρα, εκτός κι αν μεταναστεύσουν οι γονείς τους, για λόγους που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Επίσης, εξαίρεση αποτελούν οι μεταγραφές παικτών από χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, αρκεί ο παίκτης είναι μεταξύ 16 και 18 ετών.

Η διάσημη αγγλική ομάδα υποστήριξε στην υπεράσπιση της ότι στις περισσότερες από αυτές τις 100 περιπτώσεις, που εξέτασε η FIFA, οι νεαροί παίκτες απλώς πέρασαν από δοκιμές και δεν αποκτήθηκαν. Κάτι που δεν αποδέχθηκε η αρμόδια επιτροπή και ανακοίνωσε την τιμωρία, την οποία μπορεί η Τσέλσι να εφεσιβάλλει εντός 90 ημερών.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και τις επαφές του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, με τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έχει ζητήσει από τον Ρώσο μεγιστάνα μεταγραφές ύψους 200 εκατ. ευρώ, για ν’ αντικαταστήσει τον Μαουρίσιο Σάρι στον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ