Βρήκε υπολογιστή της Apple ετών… 30, σε άριστη κατάσταση λειτουργίας (pics)


Ο John Pfaff, ένας καθηγητής στη Νέα Υόρκη, όταν ανακάλυψε στη σοφίτα των γονιών του τον υπολογιστή που είχε όταν ήταν παιδί, έναν Apple IIe, τον ξεσκόνισε και επιχείρησε να τον θέσει σε λειτουργία. Έκπληκτος διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής λειτουργούσε άψογα.

Την ιστορία τη διηγήθηκε ο ίδιος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και όπως ανέφερε, έβαλε μια δισκέτα παιχνιδιού για να δει κατά πόσο δουλεύει και ο υπολογιστής τον «ρώτησε» αν θέλει να επαναφέρει το παιχνίδι που είχε κάνει save πριν από περίπου 30 χρόνια.

Η Apple κυκλοφόρησε τον Apple IIe, το 1983 και ήταν ο τρίτος της σειράς Apple II. Ήταν το πρώτο μοντέλο, στο οποίο γινόταν χρήση των κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων, ενώ λειτουργούσαν όπως γνωρίζουμε σήμερα το Shift και το Caps Lock. Η παραγωγή της συγκεκριμένης σειράς υπολογιστών σταμάτησε το 1993.

Στις δισκέτες που είχε ο Pfaff, υπήρχαν τα παιχνίδια: Adventureland, Millionware, Neuromancer και το Olympic Decathlon. Όταν έδειξε τον υπολογιστή και τον τρόπο που λειτουργούσε στα παιδιά του, εκείνα είχαν την αντίδραση που περιμένει κάποιος από τα σημερινά παιδιά που έχουν τις συσκευές της εποχής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο 9χρονος γιος κατάπληκτος τον ρώτησε αν όντως είναι υπολογιστής, ενώ γελούσαν με την εμφάνιση των δισκετών και ρωτούσαν τον πατέρα τους, για να τους εξηγήσει την χρήση τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ