Ενίσχυση πυροσβεστικού στόλου από τον Δήμο Κηφισιάς


Ενισχύθηκε ο στόλος της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών

Σε ενίσχυση του στόλου της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών προχώρησε ο Δήμος Κηφισιάς, καθώς παρέδωσε ένα νέο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο αγοράστηκε από τον δήμο και είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό.

Πρόκειται για ένα διπλοκάμπινο όχημα 4×4, ντιζελοκίνητο, με πυροσβεστική υπερκατασκευή χωρητικότητας 800 λίτρων νερού, με αυτόνομη βενζινοκίνητη αντλία χαμηλής και υψηλής πίεσης πυρόσβεσης. Είναι το δεύτερο όχημα που παραλαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Ο.Ε.Δ.Δ., καθώς είχε ενισχυθεί επί θητείας του νυν δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά, ως αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που προσφέρουμε ακόμη ένα όχημα στους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Διασώστες, με τους οποίους με συνδέει πάνω από 18 χρόνια κοινής πορείας. Μετά από χρόνια επιστρέφω ως δήμαρχος στην πόλη και η Πολιτική Προστασία είναι από τις ύψιστες προτεραιότητες, όπου εκτιμώ ότι πολύ σύντομα, έχουν γίνει πολλά πράγματα», ανέφερε κατά την παράδοση ο κ. Ξυπολυτάς και πρόσθεσε: «Για μένα αυτός ο χώρος έχει μία ξεχωριστή σημασία, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης και δεν είναι τυχαίο ότι φέραμε εδώ το νέο κέντρο του ΕΚΑΒ, αλλά και το νέο πυροσβεστικό όχημα. Αυτή είναι η αρχή πολλών πραγμάτων που θα γίνουν μετά από όσα έχουμε κάνει φέτος, όπως τοποθέτηση drone πυρασφάλειας, ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ, παραχώρηση οικίσκου-container κ.α.».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΑφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ