Ο κομβικός ρόλος υψηλόβαθμης υπαλλήλου του υπουργείου Πολιτισμού στο κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών


Μια 63χρονη υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού είχε κομβικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αθήνα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Η υπάλληλος, μέλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων, συνέβαλε καθοριστικά στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης. Η υπηρεσία της έχει αρμοδιότητα την εποπτεία έργων σε νεότερα μνημεία και πολλοί από τους εκβιαζόμενους είχαν κτίρια υπό κατασκευή που υπάγονταν σε αυτές τις αρμοδιότητες.

Η 63χρονη, λόγω της υψηλόβαθμης θέσης της, είχε τη δυνατότητα να επηρεάζει τις αποφάσεις της Υπηρεσίας. Με εντολές της 43χρονης αρχηγού του κυκλώματος, συνέτασσε ψευδείς βεβαιώσεις και ασκούσε επιρροή στα αρμόδια συμβούλια για να ικανοποιούνται τα αιτήματα της οργάνωσης, επιτρέποντας έτσι στους ιδιοκτήτες να προχωρούν στις οικοδομικές εργασίες τους. Επιπλέον, παρείχε πληροφορίες για εκκρεμείς υποθέσεις και απέφευγε να αναφέρει τις παράνομες δραστηριότητες των «πελατών», συντάσσοντας ψευδείς βεβαιώσεις για να διευκολύνει τις υποθέσεις τους.

Η 63χρονη αμειβόταν πολύ καλά για τη συνδρομή της, λαμβάνοντας από 6.000 έως 10.000 ευρώ ανά περίπτωση. Η συνολική λεία της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ τον χρόνο. Στο κύκλωμα συμμετείχαν επίσης δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Οι αρχές κατέσχεσαν πάνω από 400.000 ευρώ από τους 14 συλληφθέντες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε από καταγγελίες καταστηματαρχών που έπεσαν θύματα εκβιασμού. Η αστυνομία άρχισε να συλλέγει στοιχεία και να παρακολουθεί τις κινήσεις της εγκληματικής οργάνωσης, καταγράφοντας συνομιλίες και συναλλαγές. Η έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή πολλών δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις θέσεις τους για να διευκολύνουν τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η 63χρονη υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση, παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες και συντάσσοντας ψευδείς βεβαιώσεις για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της οργάνωσης. Η σύλληψή της, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, κατά την οποία κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και άλλες αποδείξεις της εγκληματικής δραστηριότητας.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, καθώς αποκαλύπτει το εύρος της διαφθοράς και της παρανομίας εντός δημόσιων υπηρεσιών και δημοτικών αρχών. Οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθούν τυχόν επιπλέον εμπλεκόμενα άτομα και να αποδοθούν ευθύνες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ