Πονάει η πλάτη σου; Αντί για φάρμακα, κάνε yoga!


Αν πονάει η πλάτη σου, πονάει ο αυχένας σου ή νιώθεις πως η ενέργειά σου είναι στα τάρταρα, αντί να ανοίξεις το φαρμακείο του σπιτιού, πάρε το mat και κάνε yoga.

Πώς η yoga γίνεται θεραπεία
Δώσε έμφαση στις διατάσεις και το διαλογισμό
Προσπέρασε τη… σκληροπυρηνική yoga και δώσε έμφαση στο διαλογισμό και τις διατάσεις. “Οι σφιγμένοι μύες μπορεί να είναι ένας παράγοντας του πόνου και ηρεμώντας το νευρικό σου σύστημα θα σε βοηθήσει να τους χαλαρώσεις”, λέει ο Timothy McCall, M.D. συγγραφέας του Yoga as Medicine.

Εάν ο στόχος σου είναι η θεραπεία του πόνου στην πλάτη, διάλεξε μια χαλαρωτική μορφή γιόγκα, συμβουλεύει ο Dr. McCall. Ο διαλογισμός σε μια παρατεταμένη savasana (στάση του πτώματος) στο τέλος του μαθήματος θα σε βοηθήσει. Το ίδιο και η εστίαση στις εκπνοές. Αν τις νιώθεις καλά, κάνε κάθε εκπνοή να διαρκεί διπλάσιο χρόνο από την εισπνοή σου.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Γέμισε με ενέργεια
Αν νιώθεις πεσμένη (αλλά ακόμη αρκετά σε φόρμα), οι στάσεις ενεργοποίησης όπως οι Χαιρετισμοί στον ήλιο μπορεί να σε βγάλουν από το τέλμα. “Υπάρχει μία παρανόηση πως η yoga έχει να κάνει μόνο με τη χαλάρωση”, λέει ο Dr McCall. “Κάποιες πρακτικές μπορεί να σε τονώσουν. Κάθε είδος yoga βελτιώνει την ενσυναίσθηση και την εγρήγορση προς το σώμα και τις ανάγκες του”, λέει ο Dr McCall. Μπορεί να χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα χαλάρωσης ή ενεργοποίησης ανάλογα με τα συμπτώματα. Συμβουλέψου το γιατρό σου ή τον trainer για να βρεις το πιο σωστό για σένα.

«Φάρμακο» με επιστημονικές αποδείξεις
Σε ανθρώπους που παρακολουθούσαν μόνο ένα 90λεπτο μάθημα yoga την εβδομάδα για 16 εβδομάδες μειώθηκε ο πόνος της πλάτης τους κατά τα δύο τρίτα και η χρήση φαρμάκων κατά 88%, σύμφωνα με μία μελέτη την επιθεώρηση με το εύστοχο όνομα Pain (Πόνος).

Κι άλλες αποδείξεις για τη δύναμη της yoga: Πάσχοντες από ημικρανία που υιοθέτησαν αυτή τη συνήθεια για τρεις μήνες ανέφεραν λιγότερους και με με μικρότερη ένταση πονοκεφάλους, δείχνει μια μελέτη του 2007 στην επιθεώρηση Headache. Τέλος, άνθρωποι που παίρνουν αντικαταθλιπτικά οι οποίοι έκαναν yoga τρεις φορές την εβδομάδα για δύο μήνες, είπαν πως ένιωθαν λιγότερη κατάθλιψη, άγχος και θυμό, σημειώνουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της California, Los Angeles. Στο 65%, η κατάθλιψη παρουσίασε υποχώρηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ