Γιουβέτσι με γαρίδες στο πι και φι


Το γιουβέτσι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως παρασκευάζεται με κρέας και κριθαράκι. Ωστόσο, η προσθήκη γαρίδων δίνει μια φρέσκια και θαλασσινή γεύση σε αυτό το αγαπημένο φαγητό. Το γιουβέτσι με γαρίδες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της θάλασσας με την άνεση του κριθαρακίου, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Εύκολο στην προετοιμασία και γεμάτο μεσογειακά αρώματα, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ιδιαίτερο γεύμα ή δείπνο.

Συνταγή

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 φλιτζάνια κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4 φλιτζάνια ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία γαρίδων: Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σοτάρισμα κρεμμυδιού και σκόρδου: Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθήκη ντομάτας και πελτέ: Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά.
  4. Προσθήκη κριθαράκι και ζωμό: Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού ή λαχανικών, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Τελικό μαγείρεμα: Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 2-3 λεπτά.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε το γιουβέτσι με γαρίδες σε πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και φρέσκο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ