Ώρα να πάρουμε τα (ελληνικά) βουνά


Τα ελληνικά βουνά στολισμένα με την πληθωρική γοητεία της φύσης μας περιμένουν για φυσιολατρικές εξορμήσεις… προσεχώς.

Εσείς για πού είστε; Μαίναλο, Όλυμπο, Ελικώνα ή μήπως Πήλιο; Πάρτε ιδέες, πάρτε σακίδια και μποτάκια και πάρτε (και) τα βουνά με βήμα ταχύ και σταθερό.

Στο Μαίναλο

Από την Αθήνα στο Μαίναλο αυθημερόν μας πάει αυτό το Σάββατο ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιά, και συγκεκριμένα προς το Ροεινό Αρκαδίας στους πρόποδές του σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Από εκεί θα διασχίσουμε τα σημεία Σαμιόβα, Πάππαινα, Ποταμός Ελισσών και το Δάσος Ρουπάκι για να καταλήξουμε στο ιστορικό χωριό Πιάνα.

Στον Όλυμπο

Μοναδικές εικόνες, βουνό, χιόνι, ουρανός και θάλασσα, συνδυάζονται στο βουνό των Θεών στην ανάβαση που προγραμματίζεται για τις 9-10 Μαρτίου. Προορισμός το καταφύγιο της Πετροστρούγκας σε ύψος 1945 μέτρων, όπου θα υπάρξει διανυκτέρευση, ενώ την επόμενη ημέρα ετοιμαζόμαστε για ανάβαση μέχρι την Σκούρτα και κατάβαση μέχρι την Γκορτσιά.

Στον Ελικώνα

Με προορισμό την Μονή του Οσίου Λουκά σε συνδυασμό με την υπέροχη φύση του Ελικώνα, η πεζοπορία που διοργανώνεται στις 21 Απριλίου περιλαμβάνει εκτός από την περιήγηση σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία μεσοβυζαντινής τέχνης, ανάβαση στο βουνό με προορισμό τον ομώνυμο οικισμό σε υψόμετρο 850 μέτρων. Από εκεί, η πορεία συνεχίζεται μέχρι την κορυφή σε υψόμετρο 1548 μέτρων, όπου θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στον Παρνασσό και τον Κορινθιακό κόλπο.

Στο Πήλιο

Στο μαγευτικό βουνό τον Κενταύρων θα αποδράσουμε το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου μέσα από δύο πεζοπορίες: Μακρινίτσα, ράχη Σαρακηνού, Άγιος Ονούφριος, Χάνια και Πορταριά είναι μερικά από τα μέρη που θα συναντήσετε κατά την ανάβαση σας. Η διανυκτέρευση γίνεται στην πόλη του Βόλου σε τετράστερο ξενοδοχείο, με πλούσιο πρωινό.

Στην Εύβοια

Πέταγμα χαρταετού και κούλουμα… στο βουνό μας προτείνει η ομάδα των Ελικώνιων Περιπατητών και διοργανώνει εξόρμηση ανήμερα Καθαράς Δευτέρας στο Ξηρό Όρος στην Εύβοια. Αφού φτάσουμε στην κορυφή θα πετάξουμε χαρταετό, ενώ κατά την κατάβαση θα περάσουμε από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Δρυμώνα και θα καταλήξουμε στην ταβέρνα της Κικής και του Γιάννη στο χωριό Κοκκινομηλιά για νηστίσιμες νοστιμιές συνοδεία τσίπουρου.

Στα Άγραφα

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιά μας προσκαλεί να βάλουμε πλώρη για τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα για να ανεβούμε το Σάββατο από τη Νεράιδα στα 1120 μέτρα, στην Πετσαλούδα στα 1824 μέτρα και από εκεί στο Γκάβελο στα 2154 μέτρα. Την Κυριακή θα ανεβούμε από τα Ζυγογιανέικα στο Μπορλέρο στα 2017 μέτρα και θα κατεβούμε στη γέφυρα του ποταμού Καριτσιώτη. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα θα κάνουμε κούλουμα στη Λίμνη Πλαστήρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ