Λιβύη: Μυστηριώδεις ένοπλοι κατέλαβαν βάρκα με μετανάστες την ώρα της διάσωσης


Πολλοί από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα

Οι απειλές ομάδας μασκοφόρων και ενόπλων ανδρών σε μια ξύλινη βάρκα μέσα στη Μεσόγειο, τρόμαξαν τους επιβαίνοντες μετανάστες και τους έκαναν να πέσουν στη θάλασσα.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου την ώρα που το πλήρωμα σκάφους διασωστών απομάκρυνε 93 άτομα από τη βάρκα περίπου 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης.

Στο σημείο εμφανίστηκαν δύο φουσκωτά με άνδρες, όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ένας από τους ενόπλους πήδηξε πάνω στη βάρκα των μεταναστών προκαλώντας πανικό, με αποτέλεσμα πολλοί από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα. Στη συνέχεια οι ένοπλοι πήραν τη βάρκα και εξαφανίστηκαν, αναφέρει ο Guardian.

«Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και από πού ήλθαν», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης SOS Méditerranée, για να προσθέσει ότι «δεν αμφιβάλλουμε ότι ήταν από τη Λιβύη».

Ο ίδιος εξήγησε ότι πολλοί από τους μετανάστες δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν ενώ φοβούνταν να μην τους ξαναστείλουν στη Λιβύη, για αυτό και έπεσαν στη θάλασσα.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο, σε μια ζώνη όπου δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αποστολή για την παροχή ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα περιστατικά βίας κατά μεταναστών πάνω σε πλοιάρια είναι συχνά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ