Κι όμως συνέβη! Υπουργός ζήτησε συγγνώμη επειδή… άργησε τρία λεπτά να πάει στη Βουλή


Οργισμένη η αντιπολίτευση, παρά τη δημόσια συγγνώμη του

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία κατηγόρησαν τον Yoshitaka Sakurada ότι έδειξε ασέβεια και απείχαν επί πέντε ολόκληρες ώρες από τη συνεδρίαση της επιτροπής Προϋπολογισμού της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Sakurada βρίσκεται συχνά στο στόχαστρό τους για τις γκάφες του. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός δήλωσε «απογοητευμένος» όταν έμαθε ότι το μεγάλο αστέρι της ιαπωνικής κολύμβησης, Rikako Ikee, διεγνώσθη με λευχαιμία:

«Είχε πολλές ελπίδες για χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο -στους Αγώνες του Τόκιο το 2020-, μια αθλήτρια, από την οποία είχαμε πολλές προσδοκίες. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος!», είπε.

Ο Sakurada αναγκάστηκε και τότε να ζητήσει συγγνώμη μετά την δριμεία κριτική που δέχθηκε για την άστοχη δήλωσή του, σύμφωνα με το BBC.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του Sakurada. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με το ερώτημα αν ο Ιάπωνας υπουργός είναι κατάλληλος για το υπουργείο στο οποίο προΐσταται το 65% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μόνο το 13% ενέκρινε το έργο του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ