Οσκαρικά blockbusters και ο… Freddie Mercury στο Vodafone TV!


Ίσως να είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα φετινά «φαβορί» των χρυσών αγαλματιδίων από την πρώτη προβολή, ωστόσο κάθε μία από τις παρακάτω οσκαρικές ταινίες καταφέρνει να σε ταξιδέψει σε τέσσερις εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να σου χαρίσει λίγες ώρες ψυχαγωγίας, πλημμυρισμένες από έντονες συγκινήσεις και ανάμεικτα συναισθήματα.

Με 23 συνολικά υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Όσκαρ, οι κινηματογραφικές παραγωγές «Ένα Αστέρι Γεννιέται», «BlackkKlansman», «Ο πρώτος άνθρωπος» και «Bohemian Rhapsody», είναι αναμφισβήτητα ορισμένες από τις ταινίες που θα πρέπει να δεις κατά τη διάρκεια της ζωής σου, είτε είσαι… cine freak -όπως εγώ, είτε όχι και το Vodafone TV σου δίνει την ευκαιρία να τις απολαύσεις τις πιο συναρπαστικές και πολυαναμενόμενες, διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές όποια στιγμή εσύ θες.

Αν και τις εντυπώσεις «κλέβουν» οι βιογραφικοί ρόλοι των τριών τελευταίων ταινιών, με κορυφαία την ανεπανάληπτη ταύτιση του ηθοποιού Ράμι Μάλεκ με τον τραγουδιστή των «Queen», Φρέντι Μέρκιουρυ, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ερμηνεία της μοναδικής Lady Gaga, η οποία υποδύεται την κεντρική ηρωίδα στο remake του χολιγουντιανού μελοδράματος του 1937, «A Star Is Born».

Οι πολυσυζητημένες -και όχι άδικα- blockbusterικές ταινίες «Bohemian Rhapsody» και «Ένα Αστέρι Γεννιέται», όμως, πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σου, καθώς ιδιαίτερα απολαυστική είναι και η, επίσης, οσκαρική πολιτική «κωμωδία» του Σπάικ Λι, «BlackkKlansman», με την οποία ο διάσημος σκηνοθέτης αναδεικνύει την πραγματική ιστορία της προσπάθειας ενός Αφροαμερικανού αστυνομικού να διεισδύσει στην Κου Κλουξ Κλαν του Κολοράντο, τη δεκαετία του ‘70. Παράλληλα, ακόμα μία -ίσως από τις πιο «υποτιμημένες»- οσκαρικές επιλογές που μας προσφέρει το Vodafone TV, πριν από την 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου, είναι και «Ο πρώτος άνθρωπος» με τα συναρπαστικά οπτικά και ηχητικά εφέ, που συνοδεύουν το ρόλο του Ράιαν Γκόσλινγκ ως Νιλ Άρμστρονγκ και είναι ικανά να σε «μεταφέρουν» για λίγα λεπτά στην… επιφάνεια της Σελήνης.

Bohemian Rhapsody: 5 υποψηφιότητες Όσκαρ

Πίστεψέ με, είναι σίγουρα μία από τις φετινές παραγωγές που θα μπουν στη ψηφιακή σου ταινιοθήκη με τις «all-time favorites». Με την εκπληκτική ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ στο πολυσυζητημένο Bohemian Rhapsody να χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους κριτικούς κινηματογράφου ως… επίτευγμα, ο Αμερικανοαιγύπτιος ηθοποιός θα σε κερδίσει με την υποκριτική του από το πρώτο δευτερόλεπτο και ταυτόχρονα θα σε κάνει να αντιληφθείς αμέσως τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού αγαλματιδίου Α’ Ανδρικού ρόλου.

Ο Ράμι υποδύεται τον Freddie Mercury, τον τραγουδιστή του διάσημου ροκ συγκροτήματος Queen, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει τη μουσική για πάντα και να γίνει θρύλος. Αν θυμάσαι, τον γνωστό από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Mr Robot» του 2015, ως κοινωνιοφοβικός και καταθλιπτικός χάκερ Έλιοτ Άντερσον, ο ίδιος λοιπόν αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς, για να γίνει ένας από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες του πλανήτη.

Ο Ραμί επιτυγχάνει με την ερμηνεία του να εκπέμψει ένα εκτόπισμα εφάμιλλο ενός θρυλικού ροκ σταρ κι ενός πληθωρικού, σαρωτικού πρωταγωνιστή. Στην ταινία θα ακολουθήσεις κι εσύ τη ραγδαία άνοδο και επιτυχία του διάσημου συγκροτήματος, μέσα από τα εμβληματικά τους τραγούδια με τον επαναστατικό ήχο, καθώς επίσης και την απρόβλεπτη απόφαση του Freddie Mercury για τη μετέπειτα solo καριέρα του, αλλά και την επανένωση με τα υπόλοιπα μέλη στην ιστορική συναυλία του «Live Aid».

Αν η φωνή του Freddie Mercury σε συναρπάζει κι εσένα, όπως και εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη από το 1973, τότε η ταινία αυτή όχι μόνο θα σε συγκινήσει, αλλά θα σε επιμορφώσει γύρω από την κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι Queen, η οποία και συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα. Το υποψήφιο για 5 Όσκαρ Bohemian Rhapsody, μεταξύ των οποίων και εκείνα των καλύτερης ταινίας, μίξης ήχου, μοντάζ και μοντάζ ήχου, εμείς το βρήκαμε διαθέσιμο On Demand ήδη από τις 13 Φεβρουαρίου στο Vodafone TV.

Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star Is Born): 8 υποψηφιότητες Όσκαρ!

Ίσως στο άκουσμα της Lady Gaga ως πρωταγωνίστριας να σου δημιουργούνται κι εσένα (όπως κι εμένα εξαρχής) δεύτερες σκέψεις για την ταινία, ωστόσο, πίστεψέ με, η ερμηνεία της θα σε κάνει να αναθεωρήσεις από τις πρώτες σκηνές. Από την άλλη, ο αγαπημένος του «ωραίου φύλου» και πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Μπράντλεϊ Κούπερ, κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, «επανασυστήνει» την υποψήφια Lady Gaga ως κινηματογραφική πρωταγωνίστρια και καταφέρνει να αποσπάσει 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων, αυτό της καλύτερης ταινίας και εκείνα των Α’ Αντρικού και Γυναικείου ρόλων. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται ταπεινά, αλλά πολύ επιτυχημένα, τον Τζάκσον Μέιν, έναν διάσημο – πλην αλκοολικό και ψυχικά τραυματισμένο αστέρα, ο οποίος γνωρίζει τυχαία σε ένα μπαρ την Lady Gaga στο ρόλο της Άλι, μιας σερβιτόρας που τα βράδια μεταμορφώνεται σε Εντίθ Πιάφ και τραγουδά το «La vie en rose» με μοναδικό της όνειρο η ζωή της να γίνει τραγούδι.

Έτσι, παρακολουθείς τη ζωή της Άλι, η οποία έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζάκσον τη βγάζει και πάλι στο προσκήνιο. Όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά τής σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζάκσον βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες. Μεταξύ άλλων που απολαύσαμε, η Lady Gaga ερμηνεύει πρωτότυπα τραγούδια, που έγραψε με τον Κούπερ και άλλους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Λούκας Νέλσον, Τζέισον Ίσμπελ και Μαρκ Ρόνσον. Όλη η μουσική της ταινίας που είναι, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης μίξης και διασκευασμένου σεναρίου, είναι πρωτότυπη και ηχογραφήθηκε ζωντανά! Το σκηνοθετικό ταλέντο του Μπράντλεϊ Κούπερ είχαμε την ευκαιρία να το δούμε να «ξετυλίγεται» στο Vodafone TV από τις 11 Φεβρουαρίου.

«BlackkKlansman»: 6 υποψηφιότητες Όσκαρ

Στο χορό των Όσκαρ «λικνίζεται» και η αληθινή ιστορία της του πρώτου Αφροαμερικανού αστυνομικού, η οποία μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’70 και στην ευρηματική -σχεδόν κινηματογραφική- προσπάθεια του πρωταγωνιστή Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, υιό του διάσημου πολυβραβευμένου Αμερικανού ηθοποιού Ντένζελ, να διεισδύσει στα άδυτα της ρατσιστικής οργάνωσης με τους φλεγόμενους σταυρούς και τις άσπρες κουκούλες, Κου Κλου Κλαν. Την υποψήφια για έξι Όσκαρ «BlackkKlansman», μεταξύ των οποίων, καλύτερης ταινίας, Β’ Ανδρικού ρόλου, σκηνοθεσίας, πρωτότυπης μουσικής, διασκευασμένου σεναρίου και μοντάζ, τη «streamάραμε» ήδη στο Vodafone TV και απολαύσαμε το καυστικό χιούμορ της ταινίας, το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ειρωνεία και στους ακραίους χαρακτηρισμούς των προσωπογραφημένων και κωμικίστικων συμπεριφορών των ηθοποιών!

«Πρώτος Άνθρωπος» (The First Man): 4 υποψηφιότητες Όσκαρ

Ακόμα και στην περίπτωση που οι ταινίες «Whiplash» και «La La Land» δεν είναι από τις αγαπημένες σου, η νέα παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντέιμιαν Σαζέλ, «Πρώτος Άνθρωπος», όχι μόνο δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, αλλά θα μας ταξιδέψει όλους και στη Σελήνη μέσα από τη ζωή του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου του 1969. Την είδαμε στο Vodafone TV, τώρα μπορείτε κι εσείς να την απολαύσετε! Πρόκειται για την ταινία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και είναι υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ, ενώ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong». Τη σεναριακή διασκευή για τη μεγάλη οθόνη έχει κάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος του «Spotlight», Τζος Σίνγκερ.

Είστε έτοιμοι να ζήσετε μοναδικές κινηματογραφικές στιγμές; Στο Vodafone TV μια μοναδική εμπειρία θέασης σας περιμένει!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ