Χοιρινό με μέλι και μουστάρδα για να γλύφετε τα δάχτυλά σας


Αυτή η συνταγή συνδυάζει την γλυκιά γεύση του μελιού με την πικάντικη νότα της μουστάρδας, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Το χοιρινό μαγειρεύεται αργά, με αποτέλεσμα ένα τρυφερό και ζουμερό κρέας γεμάτο γεύση.

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τις μουστάρδες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Αλατοπιπερώστε το μείγμα.
  3. Αλείψτε το χοιρινό φιλέτο με το μείγμα, καλύπτοντάς το ομοιόμορφα.
  4. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το χοιρινό φιλέτο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα ταψί και προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου.
  6. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα ή μέχρι το χοιρινό να γίνει τρυφερό.
  7. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά για να πάρει χρώμα.
  8. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή σαλάτα και απολαύστε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ