ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για επικίνδυνο σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση προειδοποιώντας το κοινό για την κυκλοφορία ενός επικίνδυνου σκευάσματος που προορίζεται για τη στυτική δυσλειτουργία και διατίθεται μέσω διαδικτύου. Το σκεύασμα αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους χρήστες.

Συγκεκριμένα, το προϊόν με την ονομασία BULLS EPIMEDYUMLU GINSENGLI, προωθείται ως τρόφιμο (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Γερμανικές Αρχές, το προϊόν αυτό περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανσή του.

Η σιλδεναφίλη, γνωστή ως δραστική ουσία σε φαρμακευτικά προϊόντα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και δεν πρέπει να καταναλώνεται χωρίς ιατρική συνταγή και παρακολούθηση.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η χρήση του συγκεκριμένου μη εγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση και, σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει τη σημασία της προμήθειας φαρμακευτικών προϊόντων μόνο από εγκεκριμένες και αξιόπιστες πηγές.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για αναφορά τυχόν περιστατικών, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΦ μέσω των επίσημων καναλιών επικοινωνίας του οργανισμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ