Μακρόν: Δυσαρεστημένος απέναντι στον Μπενιαμίν Νετανιάχου


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη δημόσια υποστήριξη που εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Διασποράς Αμικάι Τσικλί προς το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, κατά τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή η κίνηση θεωρήθηκε παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά θέματα της Γαλλίας, κάτι που ο Μακρόν χαρακτήρισε ως απαράδεκτο.

Ο Τσικλί παρακολούθησε συνέδριο ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, φωτογραφήθηκε με τη Λεπέν και δημοσίευσε επαινετικά σχόλια για εκείνη ενώ επέκρινε τον Μακρόν. Επίσης, ανέφερε σε ισραηλινό ραδιόφωνο ότι η προεδρία της Λεπέν θα ήταν καλή για το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι και ο Νετανιάχου σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Μακρόν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου, εκφράζοντας τις ανησυχίες του. Ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον Μακρόν ότι έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τις γαλλικές εκλογές, παρόλο που ο Τσικλί συνέχισε τις δηλώσεις του, επαινώντας ξανά τη Λεπέν.

Η κίνηση αυτή δείχνει τις προσπάθειες του Μακρόν να αμβλύνει τις εντάσεις και να προστατεύσει την ανεξαρτησία των γαλλικών εκλογών από ξένες παρεμβάσεις, ενώ η υπόθεση επισημαίνει τις περιπλοκές των διεθνών σχέσεων και την επιρροή τους στις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ