Απεργία ταξί: Κίτρινο «ποτάμι» στο Σύνταγμα – Αυτοκινητοπομπή προς το υπουργείο Τουρισμού


Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία των οδηγών ταξί της πρωτεύουσας, μετά από το κάλεσμα Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Οι αυτοκινητιστές, με πρώτο τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο, έδωσαν, όπως κάθε φορά, «ραντεβού» στη συμβολή των Σπύρου Πάτση και Καβάλας, ώστε να κινηθούν προς το υπουργείο Τουρισμού. Η παρουσία τους έγινε ιδιαίτερα αισθητή την ώρα που έφταναν στην περιοχή του Συντάγματος, με κόρνες και έχοντας ψηλά τις σημαίες τους. Λόγω της αυτοκινητοπομπής, η Τροχαία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο ΣΑΤΑ ζητά την άμεση απόσυρσης τροπολογίας του υπουργείου Τουρισμού που, όπως λένε, ουσιαστικά θα απαγορεύσει «τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων (σ.σ. τουριστικών) οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες».

Οι αυτοκινητιστές επισημαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αποκτούν αβαντάζ τουριστικές εταιρείες μεταφορών, έναντι των ιδίων, καθώς χάνουν μεταφορικό έργο.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι με την τροπολογία δεν θα μπορούν τα αστυνομικά όργανα να ελέγξουν τους ιδιώτες και τους πελάτες τους ώστε «να κλέβουν από τη χώρα εκατομμύρια από φορολογία αλλά και έργο από τα ταξί».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ υποστήριξε ότι αυτή η τροπολογία είναι «σε βάρος του λαού και σε βάρος του Συντάγματος» και πώς «ο κλάδος είναι έτοιμος να αγωνιστεί, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουμε αυτόν τον νόμο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ