Euroleague: Ο δρόμος προς τα πλέι οφ. Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού


Η 23η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε κι απομένουν πλέον μόλις επτά αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας. “Σφαγή” για τα πλέι οφ μεταξύ οκτώ ομάδων, ανάμεσα τους ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί η πρώτη τριάδα (Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης) της κανονικής διάρκειας της Euroleague να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει», ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για τις υπόλοιπες θέσεις της οκτάδας που δίνουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Η Εφές Αναντολού με την Μπαρτσελόνα θα δώσουν μία δική τους «μάχη» για την τέταρτη θέση που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ από την έκτη θέση και κάτω γίνεται «σφαγή», με οκτώ ομάδες – ανάμεσα τους ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός – να παλεύουν για τρεις θέσεις.Η βαθμολογία της Euroleague Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα στις τελευταίες 7 αγωνιστικές και να είναι το φαβορί για τα πλέι οφ. Έχει τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν, Ζαλγκίρις Νταρουσάφακα) και τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις (Μπουντούτσνοστ, Αρμάνι Μιλάνο, Γκραν Κανάρια). Το 5/7 είναι εφικτό για τους «ερυθρόλευκους». Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει πιο δύσκολο έργο, μιας και με ρεκόρ 10-13 θα δώσει τρία εντός έδρας παιχνίδια (Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπουντούτσνοστ) και τέσσερις εκτός έδρας αγώνες (Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα, ΤΣΣΚΑ κι Αρμάνι Μιλάνοι. Οι «πράσινοι» θέλουν 5/7 νίκες και η μία νίκη να είναι επί της Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, προκειμένου να προκριθούν στα πλέι οφ. Οι υπόλοιπες ομάδες

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν μία θέση στα πλέι οφ, το πιο εύκολο πρόγραμμα το έχει η Μπασκόνια και το πιο δύσκολο πρόγραμμα η Αρμάνι Μιλάνο. Η Μπάγερν Μονάχου και η Μακάμπι έχουν εύκολες και δύσκολες αποστολές, ενώ η Χίμκι και η Ζαλγκίρις δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης.

Το πρόγραμμα της Αρμάνι Μιλάνο (12-11): Χίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Ρεάλ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός).

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια (11-12): Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εντός), Μπουντούτσνοστ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ρεάλ (εντός), Αναντολού Εφές (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός).

Το πρόγραμμα της Μπάγερν Μονάχου (11-12): Μπουντούτσνοστ (εκτός), Μακάμπι (εντός), Ζάλγκιρις (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός).

Το πρόγραμμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (10-13): Νταρουσάφακα (εντός), Μπάγερν (εκτός), Αναντολού Εφές (εντός), Ζάλγκιρις (εντός), Χίμκι (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός).

Το πρόγραμμα της Χίμκι (9-14): Αρμάνι Μιλάνο (εντός), Μπασκόνια (εκτός), Ρεάλ (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Μακάμπι (εντός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός).

Το πρόγραμμα της Ζαλγκίρις (9-14): Μπασκόνια (εκτός), Γκραν Κανάρια (εντός), Μπάγερν (εντός), Μακάμπι (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Ρεάλ (εκτός).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ