Κώστας Χατζής: «Οι καλλιτέχνες είμαστε κομπλεξικά άτομα»


Το όνειρο του δεν ήταν να γίνει μουσικός ή τραγουδιστής. Δηλώνει με καμάρι «γύφτος» και είναι περήφανος για τη φυλή του.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Χατζής μιλά μεταξύ άλλων στο περιοδικό Λοιπόν για το λόγο που δεν του άρεσε ο καλλιτεχνικός κόσμος.

«Οι καλλιτέχνες είμαστε κομπλεξικά άτομα, έπιασε το φτυαράκι μας λίγο νερό και ξεχάσαμε ότι “χθες” σκυλοπεινάγαμε. Κάνουμε τους σπουδαίους και δεν ξέρουμε ότι η επιτυχία είναι συλλογική. Αν δεν υπήρχε ο φωτιστής , εμένα που είμαι και σκούρος δεν θα με έβλεπαν. Δεν είμαι αυτόφωτος, είμαι ετερόφωτος. Ό,τι κι αν έκανα δεν είναι δικό μου, “έκλεψα” από μουσικούς από στιχουργούς, από παντού»

Πού εμφανίζεστε τώρα;
«Πρόσφατα έκανα δύο εμφανίσει στο “Half Note”. Είμαστε ένα γκρουπ που αποτελούμαστε από ένα κουαρτέτο, οι μουσικοί, με μαέστρο το Γιώργο Παγιάτη. Κάθε φορά παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό. Πηγαίνω στο Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης και κάνω πρόβες. Έχω πολλές προτάσεις, αλλά δε συμφωνώ με το μηχανισμό, είναι κάποια πράγματα που δε μπορείς να τα διορθώσει. Υπάρχει μια φρατζόλα ψωμί, τη μισή παίρνω εγώ και την άλλη μισή την τρώνε 10. Αυτά δεν τα δέχομαι. Δεν βοήθησε ποτέ η πολιτεία. Γιατί να παίρνουν οι καλλιτέχνες τέτοια λεφτά και να μην τα έπαιρνε το κράτος; Να με στέλνει το κράτος να κάνω μια δουλειά όπου θέλει, αλλά να με εξασφαλίσει, να μου δώσει μια σύνταξη να πεθάνω με αξιοπρέπεια, όπως και να σπουδάσει τα παιδιά μου. Κερδίζουμε λεφτά και μετά βλέπεις ένα μεγάλο καλλιτέχνη να πηγαίνει σε γηροκομείο και να μην έχει να φάει», λέει ο ίδιος στο Λοιπόν.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ