Δημήτρης Μοθωναίος: «Αγαπώ την τηλεόραση και ομολογώ ότι μου είχε λείψει»

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Η ζωή εν τάφω», Δημήτρης Μοθωναίος, μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για τη συμμετοχή του στη σειρά αλλά και για το πώς κατάφερε να προσεγγίσει το ρόλο του.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη δραματική σειρά της ΕΡΤ1 «Η ζωή εν τάφω»;
«Με κάλεσαν σε μία συνάντηση με τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά για μία σειρά που θα γινόταν στην ΕΡΤ, χωρίς να γνωρίζω αρχικά περί τίνος πρόκειται. Είχα πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση, επειδή είχα την ευλογία να δουλεύω ακατάπαυστα στο θέατρο, οπότε συμφώνησα με χαρά να συμμετάσχω στη σειρά. Αγαπώ την τηλεόραση και ομολογώ ότι μου είχε λείψει»

Φαντάστηκες τον εαυτό σου σε έναν τέτοιο ρόλο όπως ο ήρωας που υποδύεσαι, ο Αντώνης Κωστούλας;
«Η αλήθεια είναι ότι γενικώς τα τελευταία χρόνια με φαντάζονται και μου δίνουν ρόλους εποχής, θα έλεγα ότι, ενώ είμαι άνθρωπος της εποχής μας, είμαι και κάπως νοσταλγικός χαρακτήρας, οπότε μου ταιριάζει. Είναι μεγάλη πρόκληση ο ρόλος του Αντώνη Κωστούλα που υποδύομαι»

Πώς κατάφερες να προσεγγίσεις τον ρόλο σου και να μπεις στην ιδιοσυγκρασία ενός Έλληνα στρατιώτη την εποχή του Α” Παγκοσμίου Πολέμου;
«Με πολλές συναντήσεις με τον σκηνοθέτη αρκετούς μήνες πριν. Δηλαδή αυτή τη δουλειά την έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν χρόνο. Διάβασα βιβλία, είδα ταινίες και μελέτησα το κείμενο και είχα και συναντήσεις με την εγγονή του Στράτη Μυριβήλη, η οποία μου έδειξε χειρόγραφα του, ανέκδοτες επιστολές για να μπορέσω να μπω στην ψυχολογία της εποχής και του ανθρώπου που αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω και να πάει στον πόλεμο. Την εποχή εκείνη είχαν μία ρομαντική διάθεση, είχαν μία σχέση σχεδόν… ερωτική με την πατρίδα. Δεν μπορούσαν να μην πόνε να υπερασπιστούν την πατρίδα ακόμα και οι διανοούμενοι όπως ήταν ο Μυριβήλης»

Άρα είχε προηγηθεί μία μεγάλη επεξεργασία από πλευράς σου για να δούμε αυτό το αποτέλεσμα στη μικρή οθόνη. Αυτό κάνεις πάντα με όλους τους ρόλους που καλείσαι να υποδυθείς; «Έτσι ακριβώς. Αλλιώς, δεν μπορώ να το κάνω. Το νιώθω και ως υποχρέωση, διότι είναι ευθύνη απέναντι στο κοινό αλλά και μου αρέσει κιόλας. Η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τη δουλειά λιγότερο με ναρκισσιστικούς όρους και περισσότερο με τον όρο της προσφοράς, όπως ισχύει και για όλα τα άλλα επαγγέλματα. Οπότε είχα την υποχρέωση να μελετήσω για να είναι συγκροτημένο αυτό που κάνω καινά έχει και μια βάση και μια τεκμηρίωση. Ταυτόχρονα είναι και μεγάλη απόλαυση για μένα», λέει ο ίδιος στο Mytv

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ