Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 42 τραυματίες στη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις συγκρούσεις στην διεθνή γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ που συνδέει την Κολομβία με την Βενεζουέλα, μέσω της οποίας η αντιπολίτευση στον Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Η γέφυρα έκλεισε με διαταγή του Καράκας.

Οι τραυματίες είναι Βενεζουελάνοι που προσπαθούσαν να περάσουν στο έδαφος της Βενεζουέλας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, όταν απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Δεκατέσσερις χρειάσθηκε «να μεταφερθούν» για να λάβουν ιατρική βοήθεια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) υπάλληλος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας που δεν κατονομάσθηκε.

Πέντε τραυματίες από σφαίρες διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Χοράιμα

Δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν πολίτες που τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων με τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εισήλθαν στη Βραζιλία το Σάββατο, καταφέρνοντας να περάσουν τα σύνορα μολονότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει δώσει διαταγή να κλείσουν, ανακοίνωσαν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Οι δύο τραυματίες έχουν ήδη εισαχθεί στο γενικό νοσοκομείο της Χοράιμα, στην πόλη Μπόα Βίστα, 215 χιλιόμετρα από τα σύνορα, και οι άλλοι τρεις αναμένεται να φθάσουν στο νοσοκομείο σύντομα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πολιτείας Χοράιμα (βόρεια), διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση και των πέντε ανθρώπων αυτών είναι «σοβαρή».

Την Παρασκευή (22/2), 13 τραυματίες από τη Βενεζουέλα είχαν ήδη διακομιστεί στο ίδιο νοσοκομείο.

Τα ασθενοφόρα μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα που ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε εντολή να κλείσουν την Πέμπτη για να εμποδίσει την έλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήθελε να μπει στη χώρα το Σάββατο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

Η γιατρός Κάρλα Σερβίτα, που επέβαινε στο ένα από τα ασθενοφόρα, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να φθάσουν πολλοί ακόμη τραυματίες στη Βραζιλία, καθώς εκτυλίσσονται βίαιες συγκρούσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Σάντα Ελένα δε Ουαϊρέν, περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας.

Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Foro Penal δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από «τη στρατιωτική καταστολή».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here