Βασίλης Τραϊφόρος: «Ανεκπλήρωτο όνειρο να κάνω ταινία το βιβλίο μου»


Για το όνειρο του να κάνει ταινία το βιβλίο του με τη ζωή της Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου μίλησε ο Βασίλης Τραϊφόρος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο πόσο εύκολη ήταν η διαδικασία συγγραφής και στη συλλογή που ετοιμάζει με ποιήματα.

-Ήταν εύκολη η διαδικασία της συγγραφής;
«Αναζητώντας στο αρχείο μου θέματα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στη συλλογή αναμνήσεων, ένωσα ένα πρωτόγνωρο δέος! Ενιωσα μια υπέρτατη υποχρέωση να ζωντανέψω ξανά όλες αυτές τις αναμνήσεις και να τις φέρω πάλι στο φως.
Οταν, λοιπόν, εκείνος με τα τραγούδια του και τα ποιήματα του κι εκείνη με τη φωνή της υμνούσαν με πάθος, με έμπνευση και με πολλούς συμβολισμούς σταθερές και διαχρονικές αξίες, όπως είναι η πατρίδα, ο έρωτας, η φιλία, η ελληνική φύση, συγκλονίστηκα…
Ένας ολόκληρος λαός ριγούσε, διασκέδαζε, προβληματιζόταν και γέμιζε με αισιοδοξία, ζεστασιά και αγάπη. Γι’ αυτούς, λοιπόν, τους λόγους εκδίδουμε τούτο το βιβλίο, με τη φιλοδοξία να παραμείνουν τα ονόματα τους και το έργο τους βαθιά στη μνήμη μας. Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι την καλλιτεχνική, κοινωνική, πολιτιστική, πατριωτική και φιλανθρωπική προσφορά τους. Για να γίνει φάρος που θα φωτίσει και θα αναδείξει νέους μιμητές του Μίμη και της Σοφίας»!

-Ετοιμάζετε όμως και μια συλλογή με ποιήματα…
«Ναι, αδημοσίευτα του Μίμη Τραϊφόρου, δικά μου και των παιδιών μου. Τρεις γενιές Τραϊφόρος!»

Πώς αντιδρούν όταν πηγαίνετε σε κάστινγκ και ακούν το όνομα «Τραϊφόρος»;
«Εχω την τύχη να μην έχω ανάγκη να δουλέψω. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγω. Βεβαίως, περνάω από κάστινγκ, ίσως τους αρέσει το φιζίκ, ίσως το όνομα… όλα παίζουν ρόλο».

-Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο σας;
«Να κάνω ταινία το βιβλίο μου για τη ζωή της Βέμπο και του Τραϊφόρου. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος ξέρει τη ζωή τους μόνο από τη συμβουλή τους στον πόλεμο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γι΄ αυτό πηγαίνω αφιλοκερδώς ανά την Ελλάδα και μιλάω για εκείνους.
Την ταινία προσπάθησε να την κάνει και ο θείος μου και μάλιστα είχαν κλειστεί και οι πρωταγωνιστές. Τη Βέμπο θα υποδυόταν η Σοφία Λόρεν και τον θείο μου ο Κρις Κριστόφερσον, ενώ ο Τέλης Σαβάλας θα έκανε τον ιμπρεσάριό του Κωνσταντίνο Τσίμπα, ο οποίος αργότερα έγινε καταδότης των Γερμανών. Είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις και είχαν έρθει και οι παραγωγοί, αλλά μετά αρρώστησε η Σοφία και δεν έγινε ποτέ», λέει στην Espresso.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ