Γιατί πρέπει να προετοιμάζετε τα γεύματά σας για το γραφείο

Αναμφισβήτητα, τα πλεονεκτήματα του να φέρνετε φαγητό από το σπίτι και να τρώτε στην κουζίνα του χώρου εργασίας σας, και όχι στο γραφείο σας, είναι πολλά.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός υγιεινών γευμάτων και η κατανάλωσή τους με παρέα μπορεί να μειώσουν το άγχος σας, να βελτιώσουν την απόδοση στην εργασία σας και να συμβάλλουν σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Επιπλέον, ο προγραμματισμός γευμάτων για την εβδομάδα σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο των διατροφικών σας επιλογών. Η πιο πρόσφατη έρευνα για τη διατροφή που εξέτασε 4.500 ενήλικες βρήκε ότι εκείνοι που τσιμπολογούν, αντί να καταναλώνουν κανονικά γεύματα, ήταν πιο πιθανό να αυξήσουν το βάρος τους.

Αντί λοιπόν να σκέφτεστε τις επιλογές σας όταν φτάνει η ώρα του μεσημεριανού, σχεδιάστε και ψωνίστε για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια γαλλική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 40.000 ενήλικες, όσοι σχεδίαζαν τα γεύματά τους, ήταν 13% πιθανότερο να ακολουθούν υγιέστερα πρότυπα διατροφής και 25% πιθανότερο να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποικιλία υγιεινών τροφών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Κινδύνευαν επίσης κατά 20% λιγότερο να είναι παχύσαρκοι.

Ακόμα και οι γιατροί αναφέρουν ότι η κακή διατροφή στην εργασία τους κάνει να αισθάνονται εκνευρισμένοι, κουρασμένοι, πεινασμένοι και απογοητευμένοι.

Είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθούν, καθώς επηρεάζεται η απόδοσή τους και η διαδικασία λήψης αποφάσεων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here