«Δεν θέλουν μόνιμους κάτοικους στο ιστορικό κέντρο;»


«Το ιστορικό κέντρο έχει γίνει αβίωτο για τους μόνιμους κατοίκους» λένε στο Τvxs.gr κάτοικοι που συχνά πυκνά με διάφορες αφορμές εκφράζουν τα παράπονα τους στον δήμο και την πολιτεία. Μετά την διαμαρτυρία τους για τα συνεχώς αυξανόμενα τραπεζάκια στους πεζοδρόμους και την απουσία δημόσιου γυμνασίου και λυκείου στην περιοχή με αποτέλεσμα τα παιδιά να γράφονται σε σχολεία της Ομόνοιας και του Κουκακίου, σειρά έχει το θέμα του πάρκινγκ.

Στην περιοχή του Μακρυγιάννη απουσιάζουν οι μπλε γραμμές (θέσεις πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους). «Εδώ και 2 χρόνια καλούμε και ξανά καλούμε στον δήμο. Μας απαντούν ότι ολοκληρώνεται το σχέδιο κι ακόμα περιμένουμε. Είναι και το θέμα του airbnb που έχει μετατρέψει τις πολυκατοικίες σε ξενοδοχεία, έχουν φτάσει και τα ενοίκια στα ύψη… τι θέλουν να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας και τη δουλειά μας και να φύγουμε; θέλουν ένα κέντρο μόνο για τους τουρίστες;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι οι οποίοι προσθέτουν ότι ενώ συνεχίζεται η ανάπτυξη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους ίδιους. «Φυτρώνουν ξενοδοχεία που κρατούν θέσεις για τους πελάτες τους, σούπερ μάρκετ που χωρίς άδεια κάνουν το ίδιο, ενώ ο ίδιος ο δήμος δημιούργησε πρόσφατα ένα κλουβί στην Αθανάσιου Διάκου στη μέση του δρόμου προκειμένου να περνούν οι πεζοί, αντί να φτιάξει το πεζοδρόμιο ακριβώς απέναντι από το μουσείο της Ακρόπολης!».

Μέσα από το ρεπορτάζ διαπιστώσαμε πως το σχέδιο για την τοποθέτηση μπλε γραμμών για τις περιοχές Μετς, Μακρυγιάννη και Κουκάκι, έχει ολοκληρωθεί καιρό τώρα ωστόσο οι κάτοικοι δεν τις βλέπουν στους δρόμους τους. Γιατί άραγε;

Το Τvxs.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Αθηνών και έθεσε το ερώτημα. Ο αντιδήμαρχος απάντησε μέσω της γραμματέας του πως θα πρέπει το σχέδιο να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μας απάντησε όμως γιατί δεν έχει εγκριθεί τόσο καιρό. Με μια ματιά στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει κανείς πως το ΔΣ συνέρχεται συχνά πυκνά και εγκρίνει διάφορα θέματα όχι όμως το συγκεκριμένο που απλά περιμένει την έγκριση για την υλοποίηση του.

Πηγές από τον δήμο αλλά και τη δημοτική αστυνομία μας λένε πως ενδεχομένως η κωλυσιεργία να αφορά μικροσυμφέροντα υπαλλήλων υποψηφίων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίοι δεν θέλουν να συγκρουστούν με μερίδα κατοίκων κυρίως στην περιοχή του Μετς οι οποίοι έχουν ενστάσεις κυρίως όσον αφορά τις θέσεις επί πληρωμή στην περιοχή γύρω από το πρώτο νεκροταφείο. «Όσο καθυστερεί το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει το σχέδιο εμείς ταλαιπωρούμαστε και πληρώνουμε κάθε λίγο και λιγάκι κλήσεις» επιμένουν οι κάτοικοι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ