“Αντιδημοκρατικό Ανίερο Συνειδησιακό Ανταλλακτήριο” του Κώστα Χρονόπουλου


Επέζησε η (αρχικά) θεωρούμενη ως θνησιγενής αταίριαστη κυβερνητική συνύπαρξη των δύο ετερόκλητων συν-εταίρων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Διήρκεσε όμως -έστω και διασωληνωμένη … (4) τέσσερα χρόνια.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Παρά τα όσα συνέβησαν και κυρίως, το εξευτελιστικό (για τον λαό που έλαβε μέρος) Δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015. Ουδείς εκ των δύο … αδελφοποιτών διαφώνησε με την εκτρωματική μετάλλαξη του αποτελέσματος, που έκανε το ΟΧΙ … ΝΑΙ !!!. Δικαιολογούνται όμως αμφότεροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή διέθετε το μοναδικό -σπανιότατο για πολιτικά ελληνικά κόμματα- :”Ηθικό πλεονέκτημα”, το οποίο και  τον υποχρέωσε στην … αλλαγή αυτή. Οι ΑΝΕΛ γιατί θεώρησαν ως ηθικό τους χρέος να ανεχτούν την ανήθικη μεταστροφή /διαστρέβλωση, χάριν υπέρτερου καθήκοντος: Να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Με κάθε σθένος, τρόπο, ψέμα ή συμβιβασμό. (Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε).

Βέβαια έπεσαν και … “ντουφεκιές” διαφωνιών , για την τιμή των όπλων  (όπως : Εκκλησιαστικό, Παιδεία, Ασφάλεια κ.α).

Ακούστηκαν πολλά . Συνέβησαν περισσότερα. Υπόγεια ρεύματα, υποτραπέζιες συμφωνίες, συντροφικά μαχαιρώματα, αγκαλιάσματα-μέχρι παρεξηγήσεως- των δύο “φίλων” –ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ.  Όρκοι πως θα πήγαιναν μαζί μέχρι το τέλος.

Τα υπόλοιπα είναι σε όλους γνωστά. Ο κάθε πολίτης, όταν ήθελε, έβλεπε το τι συνέβαινε. Όταν δεν ήθελε, έριχνε τις ευθύνες σε εκείνον που δεν υποστήριζε, κομματικά.  Είναι άχαρες, ανώφελο και κουραστικό να αναλωθεί κανείς σε λεπτομέρειες στο τι διαδραματίστηκε αυτά τα 4 χρόνια.

Προσωπικά θα σταθώ στα τελευταία. Τα μετά το διαζύγιο:

Αλισβερίσια, μετακινήσεις, (κατά  συνείδηση πάντοτε), αποστασίες, ταξίματα, εναλλαγές εδρών (=αλλαξοοτιδήποτε) απειλές, διαγραφές, εκβιασμοί , πάντοτε εντός ηθικών, συνειδησιακών, δημοκρατικών πλαισίων .

Οι ΑΝΕΛ κατηγορούν τον κο Πρωθυπουργό ως αφερέγγυο, ασυνεπή , άφιλο, αχάριστο  (Σ.Σ κάτι που έδειξε και με την συμπεριφορά του στους συντρόφους του: του ΛΑΕ , της  Πλεύσης Ελευθερίας κ.α).

Ότι διέλυσε το Κόμμα τους σκόπιμα. Ο Πρόεδρος τους, κατηγόρησε μάλιστα -λίαν υποτιμητικό και ήκιστα ηθικό – τον Κυβερνήτη ότι του  προσέφερε σημαντικά ανταλλάγματα προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση(!). Οι ΑΝΕΛ ευθύνονται επειδή δεν τον ανέτρεψαν – αποσύροντας την στήριξη τους-  πριν υπογραφεί η συνθήκη. Οι οποίες εξηγήσεις / δικαιολογίες εκ των υστέρων είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Δεν πείθουν κανένα.

Quiz: Ποιός άραγε λέει αλήθεια από τους δύο; Ποιός διαβουκολεί τους Ιθαγενείς;

Τώρα, μετά την καταιγίδα αποκαλύψεων που ήδη ξεκίνησε, τις αλληλοεπιθέσεις, την αδίστακτη διάλυση των μικρότερων κομματικών σχηματισμών, θα ζήσουμε ιλαροτραγικές καταστάσεις.

Θα στηθεί (σε μόνιμη πλέον βάση) μια άθλια αντιδημοκρατική “Ηθικοπανήγυρις” εξαγοράς συνειδήσεων, χρηματισμού, ανταλλαγών.                   

Θα έχουμε κομματικά μαγαζιά, τύπου ενεχυροδανειστηρίου/ανταλλακτηρίου συνειδήσεων.

Θα γίνονται – ξεκίνησαν  ήδη – και … ενοικιάσεις, καθώς και επινοικιάσεις, αλλά και δανεισμοί (για λίγο) επίορκων βουλευτών μειωμένης συνειδησιακής αντίστασης.

Ακούγονται κραυγές για προδότες, αποστάτες, αργυρώνυτους, καιροσκόπους, αδίστακτους θεσιθήρες, πουλημένους κ.ο.κ βουλευτές.

Το επόμενο βέβαια βήμα θα είναι η δεδομένη επαναλειτουργία των “πλυντηρίων εξουσίας” που καθαίρουν τις συνειδήσεις όσων αμάρτησαν για την απόκτηση μιας καρέκλας.

Είναι ανεπίτρεπτο η Βουλή να μετατρέπεται σε: Αντιδημοκρατικό Συνειδησιακό Ανταλλακτήριο.

Σ ε  ο ί κ ο  ε μ π ο ρ ί ο υ  σ υ ν ε ι δ ή σ ε ω ν  τ ω ν Ε θ ν ο γ ο ν έ ω ν!

ΥΓ Εκτιμώ ότι η πραγματική κάθαρση θα επιτευχθεί μόνον όταν, οψέποτε, απαλλαγούμε από το βαθύτατα ανήθικο και αντιδημοκρατικό Κ.Δ.Πολίτευμά μας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ