Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτό το “αρχαίο” Ford βαμμένο από γνωστό ζωγράφο;

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιοι μεγάλοι ζωγράφοι και εικαστικοί να χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο ως τον καμβά για τις ιδέες τους. Σπάνιο είναι πάντως το φαινόμενο αυτά τα “έργα” να μην κρατούνται σε συλλογές αλλά να βγαίνουν σε δημοπρασία.

Όπως για παράδειγμα το Ford LTD των φωτογραφιών μας. Ως αυτοκίνητο δεν έλεγε απολύτως τίποτα, με τον 3.8 λίτρων κινητήρα του να αποδίδει μόλις 120 άλογα. Το συγκεκριμένο όμως είχε την τύχη να ζωγραφιστεί από έναν διάσημο Aφρικανό ζωγράφο, τον George Lilanga.

Πρόκειται ίσως για τον πιο διάσημο και επιδραστικό εικαστικό της Αφρικής, ο οποίος ανάμεσα στις δεκαετίες του 70 και του 90 ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας την πολύ ιδιαίτερη ζωγραφική του. Πέθανε το 2005 αφήνοντας πίσω του δεκάδες έργα σε μουσεία όλου του κόσμου, και βεβαίως, αυτό εδώ το Ford.

Το πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στην Γερμανία και είναι προς πώληση παραμένει άγνωστο. Το σίγουρο είναι ότι η τιμή του είναι εξωφρενική για τα δεδομένα των αυτοκινήτων. Σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 1,99 εκατ. ευρώ) ζητά ο κάτοχός του στην Γερμανία. Βέβαια πριν λίγο καιρό το ποσό αυτό ήταν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, οπότε όποιος ενδιαφέρεται μάλλον για… ευκαιρία μοιάζει σ’ αυτά τα λεφτά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here