Κακοκαιρία: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζάκυνθος και Κεφαλονιά – Πού ισχύει απαγορευτικό απόπλου


Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια, είναι από χθες Σάββατο (23/02) τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» δημιούργησε πολλά προβλήματα στο νησί της Κεφαλονιάς. Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ, δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί. Όλο το βράδυ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούσαν να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Τέλος, επιτυχημένη ήταν η επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων στην περιοχή του Άγιου Ελευθερίου στο όρος Αίνος, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Κλειστές (εκτός από τις Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς) είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ