Το πολύ απλό πράγμα που μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος


Το άγχος είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σήμερα. Πολλοί άνθρωποι πάσχουν ακόμη κι από κάποια αγχωτική διαταραχή, αλλά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος, παρά μόνο όταν αυτό έχει φτάσει σε αρκετά προχωρημένη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η επίσκεψη σε έναν ειδικό που θα μπορεί ακριβώς να στοχεύσει στη ρίζα και τη λύση του προβλήματος, όμως, υπάρχει κάτι που, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, μπορεί να παίξει κι αυτό έναν ρόλο.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι το χρώμα είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της διάθεσης. Αυτά που μας ενδιαφέρουν στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τέσσερα συγκεκριμένα:

Κόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα που συνδέεται με τη δύναμη, την ενέργεια, την αυτοπεποίθηση, ακόμη και την επιθετικότητα.

Κίτρινο

Το κίτρινο συμβολίζει την ελπίδα, τη χαρά και την αισιοδοξία, ενώ μαζί με το κόκκινο σχετίζονται με την ερωτική διέγερση.

Μπλε

Το μπλε «ντύνει» την έννοια της νοημοσύνης και της εμπιστοσύνης, προσφέρει χαλάρωση και μπορεί μέχρι και να χαμηλώσει την πίεση του αίματος.

Πράσινο

Όπως το μπλε, έτσι και το πράσινο συνδέεται με το αίσθημα της χαλάρωσης και αντιπροσωπεύει την αρμονία.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan, μάλιστα, έδειξε ότι η ψυχολογία των ανθρώπων που έμεναν σε μέρος που είχε θέα τη θάλασσα ή το πράσινο είχαν διαφορά στο άγχος τους, που ήταν λιγότερο καθώς τους είχε δημιουργηθεί το αίσθημα της χαλάρωσης. Ακόμη και να μην μένει κάποιος στη φύση, αλλά να περνάει χρόνο κοντά της, μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ