Η ιστορία του τύπου που έκοψε το αλκοόλ και σώθηκε από το γυμναστήριο

Ο Matt Childs ήταν συστηματικός πότης από δεκατεσσάρων χρονών, με έφεση στις παγωμένες μπίρες. Όμως, το μεγάλο λάθος ήταν όταν μαζί με τη γυναίκα του άνοιξαν ένα bar restaurant στην Ατλάντα, τον Αύγουστο του 2002. Η απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε είδους σκληρά ποτά μέσα στο εστιατόριό του, τον οδήγησε ραγδαία στον βαρύ αλκοολισμό. Στα επόμενα πέντε χρόνια είχε ήδη συλληφθεί από την αστυνομία 30 φορές για βιαιοπραγίες εναντίον πελατών, μπήκε πάνω από 60 φορές σε θεραπείες αποτοξίνωσης, τρεις φορές πέρασε από ψυχιατρική κλινική εξαιτίας αυτοκτονικών τάσεων, ενώ δυο φορές οδηγήθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

17 Δεκεμβρίου 2014:
Με τη συνδρομή της γυναίκας και της κόρης του ο Childs μπήκε σε ένα ειδικό πρόγραμμα 90 ημερών απεξάρτησης των Ανώνυμων Αλκοολικών, στο Οχάιο. Επιστρέφει σπίτι αισιόδοξος και έπειτα από 217 ημέρες νηφαλιότητας, υποτροπιάζει. Ήταν η δεύτερη φορά που κατέληξε σε ΜΕΘ, σε κώμα.
Με τα χίλια ζόρια ανένηψε. Ο Matt είχε γερή κράση, είναι η αλήθεια. Παρόλο που έπινε από παιδί, του άρεσε να παίζει μπέιζμπολ και να προπονείται συστηματικά για τις ανάγκες του αθλήματος -τουλάχιστον μέχρι την εποχή που ασχολήθηκε επί 24ώρου βάσης με το εστιατόριο.

12 Μαρτίου του 2015:
Ο Matt Childs ξυπνά από το κώμα και το πρώτο πράγμα που αντίκρισε ήταν τα κατακόκκινα από το κλάμα μάτια της 14χρονης κόρης του, ακριβώς δίπλα από το προσκεφάλι του. «Μπαμπά μου, μην πεθάνεις», είπε η μικρή. «Μην ξαναπιείς».
Ντροπιασμένος, αλλά περισσότερο αηδιασμένος από τον ίδιο του τον εαυτό, ο Matt γύρισε προς το μέρος της και της είπε: «Στ’ ορκίζομαι, μωρό μου, στ’ ορκίζομαι…».

 

24 μήνες μετά:
Τα γεύματα του Childs αποτελούνται από σπαράγγια, παντζάρια, ασπράδια αυγών, τόνο και βραστό κοτόπουλο.

Οι επισκέψεις στο γυμναστήριο ξεπερνούν τις 5 μέρες τη βδομάδα, όπου χτυπιέται με έναν εξωφρενικό τρόπο: πάνω από 40 σετ σε κάθε είδους άσκησης με βάρη, και αερόβια προπόνηση στο διάδρομο και στα ελλειπτικά, που διαρκούν μέχρι και δυο ώρες.

 

«Δημιούργησα το δικό μου πρόγραμμα απεξάρτησης, γυρνώντας πίσω στα παλιά, αλλά χωρίς τις μπίρες», λέει ο Childs. «Μετέτρεψα το αλκοόλ που μου κατέτρωγε τους μυς σε φαγητό που τους φουσκώνουν. Αντάλλαξα το άγριο μεθύσι με τη μέθεξη της σκληρής προπόνησης και τις τάσεις αυτοκτονίας με την εμμονή στη διόγκωση του σώματός μου. Και συνεχίζω τις συνεδρίες στους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Είμαι πια ζωντανός!».

Info:
Στατιστικά, οι πιθανότητες μιας ακόμη υποτροπής για τον Matt είναι στο 90% κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Αλκοόλ και Αλκοολισμού, με το 10% να εξαρτάται από το αν θα πέσει στη φάκα της μιας και μόνο παγωμένης μπίρας μετά από μια κοπιαστική προπόνηση.

Ο καιρός θα το δείξει για τον Childs. Όπως και ο ίδιος λέει:

Δεν ανησυχώ για το αύριο. Ορκίστηκα στα μάτια της κόρης μου…

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ