10 κόλπα για να βγαίνεις πάντα υπέροχος στις φωτογραφίες


ια κάποιο περίεργο λόγο, κάθε φορά που κάποιος θέλει να σου τραβήξει μια φωτογραφία, το πρόσωπό σου μεταλλάσσεται μέσα από παράλογες και ανεξέλεγκτες γκριμάτσες, που χειροτερεύουν όσο περισσότερο διαρκεί το “στήσιμο” από τον “φωτογράφο”. Αν θέλεις να χαρίζεις στον εαυτό σου πόζες που αναβαθμίζουν την εικόνα σου, λάβε υπόψη σου αυτό το δεκάλογο.

1. Χαμογέλα. Λίγο

10 κόλπα για να βγαίνεις πάντα υπέροχος στις φωτογραφίες
Αν δεν έχεις μαύρα, στραβά ή λειψά δόντια, το ανοιχτό χαμόγελο πρέπει να είναι παρόν σε κάθε φωτογραφία. Αλλά μέχρι το όριο του χαμόγελου και όχι του έντονου γέλιου -με κλειστά μάτια και ορθάνοιχτο στόμα. Ένα τυπικό χαμόγελο ομορφαίνει την όψη σου, ενώ ένα πλατύ γέλιο μπορεί να μοιάζει με γκριμάτσα.

2. Η τέλεια στάση σώματος
Γύρισε τον κορμό ελαφρώς, διώξε τον αγκώνα στο πλάι, στήριξε το βάρος περισσότερο στο ένα ισχίο και μην ενώνεις τα πόδια. Πριν από όλα, διατήρησε το πιγούνι σου λίγο πιο ψηλά από το κανονικό.

3. Απλά, χαλάρωσε

Ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή, όταν πρόκειται να βγάλεις φωτογραφία, σφίγγεις υπερβολικά κάθε μυ στο σώμα σου –είτε από αμηχανία, είτε για να δείξεις σφριγηλότερος. Αλλά η ένταση βοηθά μόνο τις πόζες ενός bodybuilder. Πάρε μια βαθιά ανάσα, βγάλε όλο τον αέρα και είσαι έτοιμος για το κλικ.

4. Μην παίζεις με τα μάτια σου

Το σμίξιμο των φρυδιών, το κλείσιμο του ενός ματιού ή το γούρλωμα και των δύο, σε βγάζει σαν κακέκτυπο αφίσας του Zoolander. Φρόντισε το βλέμμα σου να είναι έντονο, αλλά όχι παιχνιδιάρικο ή τρομαγμένο.

5. Μάθε ποια είναι η καλή γωνία σου

Σχεδόν όλοι οι διάσημοι της showbiz, απαιτούν από τους φωτογράφους να τους τραβούν εικόνες από μια συγκεκριμένη γωνία ή πλευρά του προσώπου τους. Ανακάλυψε μόνος σου ποια πλευρά σου παρέχει περισσότερη φωτογένεια βγάζοντας μερικές selfies.

6. Η ώρα των selfies
Εννιά στις δέκα φωτογραφίες που βγάζεις μόνος σου με το κινητό είναι για πέταμα. Δες πώς θα τις κάνεις όλες πανέτοιμες για ανέβασμα: φρόντισε να υπάρχει καλό φως -το οποίο να πέφτει κατευθείαν στο πρόσωπο-, τέντωσε λίγο το λαιμό, πάρε μια βαθιά ανάσα και κράτα την μέχρι να πατήσεις το κουμπί.

7. Κάνε κάτι με τα χέρια σου

Ούτε σταυρωμένα στο στήθος, ούτε κοκαλωμένα σε στάση προσοχής. Τα χέρια στη μέση είναι μια καλή επιλογή άνεσης, όπως και το ένα χέρι στην τσέπη του σακακιού και το άλλο χαλαρό δίπλα στον κορμό.

8. Το τρίτο μάτι

Για να αποκτήσεις πλήρη ηρεμία και συγκέντρωση στην φωτογραφία που ετοιμάζεται να βγει, πράξε σαν Ινδουιστής θεός. Φαντάσου ότι έχεις ένα επιπλέον μάτι στο στο σημείο όπου η μύτη και το μέτωπο συναντιούνται και με αυτό το φανταστικό μάτι κοιτάς την κάμερα. Ακούγεται αστείο, αλλά λειτουργεί.

9. Γνώρισε τις αδυναμίες σου
Ακριβώς όπως πρέπει να βρεις την καλή πλευρά του προσώπου σου, έτσι, αλλά στο ανάποδο, πρέπει να γνωρίζεις αδύναμα σημεία του σώματός σου και να μην τα εκθέτεις στις φωτογραφίες. Έχεις πολύ ψηλό λαιμό; Κατέβαζε λίγο το κεφάλι. Πολύ μικρούς ώμους; Φόρα σακάκια. Στραβά πόδια; Προτίμησέ τα ελαφρώς ανοιχτά και το ένα να δείχνει προς τα έξω.

10. Φτιάξε γκαρνταρόμπα

Κυρίως όσον αφορά στους συνδυασμούς χρωμάτων. Ένα πολύχρωμο σύνολο από ρούχα πάνω-κάτω, σε κάνει να μοιάζεις με χριστουγεννιάτικο δέντρο. Απ’ την άλλη, η πλήρης μονοχρωμία σε κάνει αόρατο. Ασφαλέστερη επιλογή, οι δύο μόνο χρωματικές αντιθέσεις συν ένα αξεσουάρ που θα κάνει ωραίο εφέ (π.χ. μαντίλι στο πέτο ή φουλάρι στο λαιμό).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ