ΠΑΟΚ – Άρης 0-0 LIVE το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης


Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη, για την 22η αγωνιστική της Superleague. Παρακολουθήστε LIVE το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από το newsit.gr.

Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα, για την 22η αγωνιστική της Superleague.Παρακολουθήστε LIVE το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από το newsit.gr

Η γιορτή στην Τούμπα συνεχίζεται και δύο εβδομάδες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον συμπολίτη Άρη, με σκοπό να συνεχίσει τις επιτυχίες της σεζόν. Βελτιωμένος επιθετικά ο ΠΑΟΚ, έβαλε πέντε γκολ στον Απόλλωνα και τώρα από την αρχή του 2019 έχει βάλει δύο φορές πέντε γκολ, μια τέσσερα και τρεις φορές τρία γκολ. Του λείπουν έξι νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια για να πάρει μαθηματικά τον τίτλο, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός κάνει εννέα νίκες στα εννέα.

Αλλά ο ΠΑΟΚ συνοδεύει με ιστορικά ρεκόρ αυτή την πορεία. Δεν έχει χάσει ακόμα στο πρωτάθλημα και έχει το απόλυτο της έδρας του, επιτεύγματα που δεν θέλει να χάσει και πολύ περισσότερο μάλιστα σε ένα τοπικό ντέρμπι. Από την άλλη βέβαια αυτά αποτελούν πρόκληση για την ομάδα του Άρη, που θα επιδιώξει να δοξαστεί και να επιβεβαιωθεί κάνοντας πρώτος τη ζημιά.

Αλλά να γυρίσουμε στον ΠΑΟΚ, που έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά του παιχνίδια. Επεκτείνοντας και πέρσι έχει σκοράρει σε 26 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Αν δεν υπολογίσουμε τους δύο αγώνες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, τελευταία φορά που δεν σκόραρε σε αγώνα πρωταθλήματος είναι στις 5 Νοεμβρίου 2017 όταν έχασε από την ΑΕΚ στην Αθήνα.

Στην Τούμπα δεν σκόραρε τελευταία φορά τον Μάιο του 2017 με την ΑΕΚ στα πλέι οφ και σε κανονική περίοδο τελευταίο του παιχνίδι χωρίς γκολ είναι στις 8 Ιανουαρίου 2017, το 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναφέραμε και νωρίτερα ότι ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο στην έδρα του. Ο Άρης, ο Ατρόμητος, η Λαμία και ο Λεβαδειακός είναι τα τέσσερα ακόμα εμπόδια, για να κάνει ο ΠΑΟΚ το 15 στα 15 στην έδρα του. Κάτι που στα χρόνια της Super League Σουρωτή έχει καταφέρει μόνο ο Ολυμπιακός το 2011 και το 2016.

Με τους δέκα βαθμούς που μάζεψε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, ο Άρης φαίνεται να δυναμώνει τη θέση του στην πεντάδα, αν κα ακόμα έχει σε απόσταση βολής τον Παναθηναϊκό. Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο δεν ήταν βέβαια το καλύτερο αποτέλεσμα. Με την αλλαγή του χρόνου έχει μόνο μια ήττα στα επτά παιχνίδια, αυτή στη Λιβαδειά, ενώ έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ σε αυτά τα παιχνίδια.

Από τις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν με γκολ του Χαβίτο νικούσε στην Τούμπα 1-0, ο Άρης δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης με τον ΠΑΟΚ. Σε εννέα παιχνίδια (το ένα για το Κύπελλο) έχει αρκεστεί σε έξι ισοπαλίες, ενώ έχει χάσει τρεις φορές.

Αυτή η νίκη του Άρη το 2010 είναι η μοναδική στην Τούμπα τα τελευταία 21 χρόνια, αφού αμέσως προηγούμενη ήταν το εντυπωσιακό 4-1 το 1998, όταν επέστρεψε από την Β’ Εθνική ο Άρης.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στον πρώτο γύρο στο Χαριλάου και αν το κάνει και τώρα, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1994-95, που θα κάνει το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα μέσα στη σεζόν.

Είναι το 111ο ντέρμπι για το πρωτάθλημα, και είναι μονός αριθμός, καθώς υπάρχει ένα μπαράζ απλής κατάταξης για την 7η θέση της βαθμολογίας, χωρίς να έχει κάποια αξία. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, 31 Ιουλίου έπαιξαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ουδέτερο τυπικά, και τελείωσε 0-0. Ο ΠΑΟΚ ήταν 7ος, λόγω καλύτερου συντελεστή γκολ.Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 44

Ισοπαλίες: 38

Νίκες Άρη: 28

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 31

Ισοπαλίες: 14

Νίκες Άρη: 9

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2

(2′ σουτ Ματέο Γκαρσία – 36′ πέναλτι Πρίγιοβιτς, 84′ σουτ Πρίγιοβιτς. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε πέναλτι του Γιουνές)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ